3 goda och lättlagade tilltugg – perfekta till sommarbuffén
Lyxiga tilltugg till drinken eller som en del av sommarbuffén, vi tipsar om tre lättlagade plockrätter med smak av sommar.
Nedan hittar du tre recept på goda aptitretare som fungerar perfekt som tillbehör till drinken eller på buffébordet.
Läs även:
Så gör du sommarens frasigaste smördegspizza – på 5 minuter.
Sparrisknyten med västerbottenost
Du behöver:
Smördeg
Créme fraîche
Färsk sparris
Västerbottenost, riven
Salladslök
Filingsalt
Ägg
Gör så här:
Skär små fyrkanter av smördeg.
Smeta på med créme fraîche, toppa med färsk sparris, riven västerbottensost, strimlad salladslök och en nypa flingsalt. Vik ihop och pensla med ägg. Grädda ca 10 min på 220 g tills fin färg.
Recept & foto: Matbubbel
Filodegspizza med löjrom, creme fraiche och dill
Du behöver:
1 förpacking filodeg
1 st bakplåtspapper
25 gram smear, smält
1 krm svartpeppar
1 dl Créme fraîche
150 gram västerbottenost, riven.
Topping:
0,5 st röd lök
1 dl Créme fraîche
80 gram löjrom
0,25 kruka dill
Gör så här:
Värm ugnen till 210 grader.
Lägg 4 filodegsark på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smält smör mellan varje ark.
Bred ut creme fraiche på filodegen och krydda med svartpeppar. Strö över ost och gratinera i ugn i ca 10 min.
Topping:
Skala och finhacka rödlök
Låt pizzan svalna en aning. Klipp eller skär ut portionsbitar och lägg upp pizzabitarna på ett fat.
Toppa med creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillvippor.
Smördegssnurror
Du behöver:
1 Ark smördeg, fryst, som tinats
0.5 dl riven ost
2 msk riven parmesan
1 msk persilja, blad, finhackad
Gör så här:
Recept: Katarina Nordgren och Tomas Södergren
Fotograf: Thomas Södergren