instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

6 filmer som utmanar den klassiska kvinnorollen

Av: Metro Mode

Vill du koppla av framför en film i helgen? Om du vill ha en mysig film med hög igenkänningsfaktor, som alltså inte är den klassiska romantiska komedin där allt går ut på att hitta mannen i sitt liv, så har vi listat sex titlar på Netflix som du kan kolla in på en gång. Du hittar dem nedan! 

Foto: Nappily Ever After/ Isn’t it Romantic (Netflix)

Ibland vill man bara koppla av framför tv:n eller datorn med en härlig film där man inte behöver tänka efter alltför mycket, samtidigt som man kanske inte är supersugen på ännu en Hollywoodproduktion med exakt samma dramaturgi. Du vet: tjej träffar kille, någon blir kär, det händer lite missöden – men till slut lever de lyckliga i alla sina dagar. Därför bad vi Netflix att sätta ihop en lista med sina 6 bästa filmer som inte visar den stereotypa bilden av kvinnor.

Kanske träffar huvudpersonerna i de här filmerna någon i slutet, kanske inte (vi vill ju såklart inte spoila!) – men oavsett slut så visar de en mer realistisk bild av vardagen med betydligt större igenkänningsfaktor. Med andra ord: dags att poppa popcornen och bänka dig i soffan för ett härligt filmmarathon!

 

Läs även:

De 15 bästa feel good-filmerna som du måste se.

Förbered dig på myshelg – här är de 31 bästa romantiska komedierna genom tiderna.

17 kärleksfilmer som garanterat får dig att gråta.

8 skräckfilmer att beta av – för tidernas läskigaste filmkväll!

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår