instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

3 enkla steg mot en naturlig och fräsch sommarhy

Av: Metro Mode

Hudvårdsrutinen under vinter- och sommarhalvåret ser lite olika ut och särskilt finns det tre saker att tänka på i sommar för att få till en naturlig look med ett härligt lyster längst med ansiktets högsta punkter. Läs mer om hur du gör för att preppa och stråla i.

Foto: Instagram @darjabarannik

1. Förbered

Du kan inte skapa en illusion av perfekt hy om inte underlaget är slätt. Likt ett renoveringsprojekt måste du spackla och rätta till ojämnheter innan du målar om. Börja med att tillföra en extra dos fukt genom att investera i ett riktigt bra serum, följ sedan efter med en primer, som fyller i de fina linjerna och stramar åt huden. Nu är du redo att börja måla!

2. Illusion

Trolla med ditt ansikte! Vad är du mest nöjd med? Framhäv det med hjälp av skuggningsteknik. Använd dig av ett bronzingpuder i nyanser mörkare än din egen hudton, applicera med små runda rörelser likt en trea. Börja under käkbenet, jobba dig ut under kindbenet för att sedan avsluta trean längst tinningen och upp mot mitten av pannan. Detta smalnar av ansiktet och framhäver kindbenen! Använd dig sedan av en smalare pensel och skugga längs näsbenet och upp under ögonbrynet för att skapa en smalare näsa.

3. Lyster

Nästa steg är att tillföra lyster och få skuggningen att se naturlig ut. Börja med att applicera en ljus highlighter, längst ansiktets högsta punkter – kindbenen, under ögonbrynet, mitt på näsbenet, precis ovanför ögonbrynet och avsluta på överläppens kant för en större läpp. Fixera den krämiga highlightern med en highlighter i puderform för att få sminket att sitta hela dagen. Följ sedan efter med en bronzing highlighter på de ställena du suddat ut.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår