Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

3 enkla steg till maxat glow

Hemligheten till en hy med glow ligger i tre enkla steg. Nedan guidar vi dig igenom hur du på enklaste sätt skapar en hud full av lyster och liv!

Foto: ACO

Grunden till lyster ligger i din hudvård. Du behöver dock inte använda dig av hundra olika steg och produkter, nyckeln ligger i att hitta de produkter som passar bäst för dig! Satsa på en noggrann rengöring, peeling någon gång i veckan och slarva inte med fuktgivande produkter! Nedan berättar vi hur du går tillväga.

Var noggrann med rengöring

Slarva inte när det kommer till rengöring av din hud om du vill maxa ditt glow. Tvätta ansiktet morgon och kväll så att resterade produkter i hudvårdsrutinen verkligen kan göra sitt jobb!

Smörj på rätt sätt

För att få till lyster krävs det att huden är ordentligt återfuktad. Vid sidan av natt och dagkräm kan du boosta huden med fukt med hjälp av ett serum eller en ansiktsolja. Ett knep är att applicera produkterna efter konsistens, från tunn till tjock. Först serum, sedan olja och till sist kräm.

Peela huden regelbundet

Genom att peela ansiktet regelbundet får du bort döda hudceller samtidigt som du ökar cellförnyelsen. Prova dig fram mellan mekanisk peeling, exfoliering med korn, eller kemisk peeling som använder sig av syror.

Produkter att satsa på

BHA-syra tar bort döda hudceller i det yttersta hudlagret och leder till både mjukare hud och mer lyster. Den är oljelöslig och löser upp både talg, smuts och fett och är därför en riktig höjdare på att motverka fet hy och akne.

AHA-syra är en blandning av flera olika syror som gör huden slätare och full av lyster. Den är vattenlöslig och används ofta för att motverka torr hy, fina linjer och rynkor.

Serum går djupare in i huden än dagkräm och nattkräm och har en högre koncentration av aktiva ingredienser. Den kan ha olika egenskaper men jobbar för att ge jämnare hudton, lyster, stärka hudens barriär och motverka för tidigt åldrande.

En ansiktsolja går, precis som ett serum, också djupare in i huden och hjälper till att tillföra näring, fukt och lyster. Den funkar också mot såväl aknebenägen hy som torr hy!

Då många lystergivande produkter innehåller syror är det extra viktigt att använda solskydd för ansiktet när du är utomhus.

Se våra favoritprodukter nedan!

Face Pure Glow Renewing Daily Cleanser Ansiktsrengöring - ACO KÖP

Face Pure Glow Renewing Daily Cleanser Ansiktsrengöring - ACO

Exfolierande rengöringsmousse som effektivt rengör huden och tar bort smink och orenheter. Den rengör ordentligt utan att torka ut huden.

Pris: 125 kronor.

Finns även hos DOZ Apotek!

KÖP

Nästa bild
Face Pure Glow Purifying Day Cream Dagkräm  - ACO KÖP

Face Pure Glow Purifying Day Cream Dagkräm - ACO

Gelkräm med mattande effekt på huden. Den är lätt i konsistensen och passar dig med kombinerad hud. Pure Glow motverkar orenheter och porer men bekämpar även de första ålderstecknen genom att minska fina linjer och rynkor. Huden blir intensivt återfuktad i upp till 24h och får en naturlig lyster utan att kännas fet.

Pris: 189 kronor.

Finns även hos DOZ Apotek!

KÖP

Nästa bild
Renewing Face Oil Ansiktsolja - ACO KÖP

Renewing Face Oil Ansiktsolja - ACO

Intensivt närande ansiktsolja som motverkar ålderstecken och ger naturlig lyster. Den innehåller en unik blandning av naturliga oljor från ängskrasse, raps och kokos som intensivt återfuktar och håller din hud mjuk och smidig. Ansiktsoljan innehåller dessutom antioxidanterna Q10 och vitamin E som bidrar till att motverka ålderstecken genom att skydda huden mot fria radikaler.

Pris: 175 kronor.

Finns även hos DOZ Apotek!

KÖP

Nästa bild
Face Pure Glow Rebalancing Night Balm Nattkräm - ACO KÖP

Face Pure Glow Rebalancing Night Balm Nattkräm - ACO

Vårdande nattkräm som bekämpar orenheter i huden samtidigt som den motverkar fina linjer och rynkor. Balmen tar hand om din hud under natten så att du kan vakna upp med en fräsch och balanserad hy med synligt minskade linjer och en naturlig lyster.

Pris: 139 kronor.

Finns även hos DOZ Apotek!

KÖP

Nästa bild
Pure Glow Perfecting Serum - ACO KÖP

Pure Glow Perfecting Serum - ACO

Mycket koncentrerat och lätt serum, särskilt utvecklat för vuxen hud med orenheter. Förbättrar hudens struktur, minimerar synliga porer, återfuktar intensivt och ger en jämnare hudton med naturligt glow.

Pris: 175 kronor.

Finns även hos DOZ Apotek!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!