instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Ansiktsrengöring och cleanser – 22 favoriter för olika hudtyper

Av: Metro Mode

Oavsett hur många steg din hudvårdsrutin består av så är en bra rengöring ett måste. Beroende på om du har torr hy, fet hy eller kombinerad hy så finns det en rengöring som passar dig.

Foto: Pexels

En riktigt bra rengöring är A och O i hudvård; första steget är att få bort makeup och andra orenheter för att få bästa effekt när du applicerar dina övriga hudvårdsprodukter. Idag finns det många varianter, från härliga skummande gels till mjuka rengöringsbalms och micellärvatten.

Förr torr och känslig hy

Är din hud ofta stram och känslig? För att hålla torrhet och sveda borta är en mild, fuktgivande rengöring det du behöver. Välj en rengörande olja, mjölk eller balm som samtidigt tillför extra fukt. Den lämnar en ren och mjuk, oljig känsla på huden. Undvik gärna produkter som är starkt djuprengörande då de kan orsaka rodnad och fjällning på känslig hud.

Favorit: Biotherm Biosource Softening Foaming Cleanser.

För fet & blandad hud

Det är särskilt viktigt för människor med fet eller glansig hud att huden efter rengöring känns helt ren och fräsch. Välj djuprengörande gel- eller mousseprodukter eftersom de rengör effektivt och tillför mindre fukt. Produkter som är utformade för att rengöra dina porer både morgon och kväll är ett bra val. Rengöringsprodukter som är lätt exfolierande fungerar bra på fet hud. Blandad hud är en typ av hud som har fet hud på vissa områden, vanligtvis i T-zonen (panna, näsa och haka), men torr hud på andra områden. När du har blandad hud bör du vara extra noggrann med att rengöra den fetare delen av huden och återfukta den torra delen efteråt.

Favorit: Ole Henriksen Truth Juice Daily Cleanser.

För mogen hud

Det är bra att börja med en antiaging-fokuserad hudvårdsrutin när din hud visar tecken på åldrande. Föryngrande produkter innehåller aktiva ingredienser som arbetar på djupet i din hud och tillför mer fukt. Torrhet orsakar många fina linjer, så fuktbalansen är avgörande för lyster och spänst på huden. Dessutom bör du titta på barriärstärkande produkter, som skyddar din hud mot yttre påfrestningar och låser in fukten.

Favorit: Elizabeth Ardens Prevage® Anti-Aging Treatment Boosting Cleanser.

Vi har samlat våra favoriterrengöringar för ansiktet nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår