Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

9 blotting papers för fet hy – Få matt hy på ett kick!

Numera talar alla om glow och “dewy” makeup, men om du har fet hy så kan mer glans vara det sista du är ute efter. Blotting paper är perfekt för att matta ned huden där du vill – nedan förklarar vi vad det är samt guidar dig till 10 grymma varianter.

Foto: DHC

Om du har fet hy så är du kanske van vid att behöva bättra på din makeup under dagen, inte minst under varma sommardagar. Ett hett tips om du använder foundation är att först se till att den passar just fet hy, välj gärna en oljefri foundation. Vi gillar till exempel den här täckande från Rimmel och den här lite lättare varianten från Lumene!

Men oavsett förberedelser så kan huden ändå bli glansig i vissa situationer – då är det perfekt att ha så kallade blotting papers i väskan. Ett blotting paper är helt enkelt pappersark med särskilda egenskaper som effektivt suger upp överflödigt sebum och mattar ned huden. Perfekt om du inte vill släpa med dig en massa olika produkter som puder och liknande! Nedan hittar du 10 varianter i olika prisklasser.

Läs också:

Bästa foundation för oljig hy – så skapar du en matt bas.

Lyckas med din foundation – så skapar du en perfekt bas.

Så blir du av med problemhy – tips för torr hy, fet hy, blandhy och finnar eller acne.

Blotting Paper - Fenty Beauty KÖP

Blotting Paper - Fenty Beauty

Lyfter bort glans medan sminket lämnas helt orört.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blotting Paper - Shiseido KÖP

Blotting Paper - Shiseido

Läskande papper med hudvårdande effekt som effektivt suger upp överflödigt sebum och håller huden matt. Innehåller ett anti-bakteriellt puder och används vid behov under dagen och över makeup.

Pris: 285 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blotting Paper - Nyx Professional Makeup KÖP

Blotting Paper - Nyx Professional Makeup

En produkt för att motverka glansig hud. Varje paket Blotting Paper innehåller ark av 100 % pappersmassa för att absorbera överflödigt sebum och se till att ditt ansikte inte är glansigt.

Pris: 53 kronor.

(Nedsatt 10%)

Finns även hos Åhléns.

KÖP

Nästa bild
Blotting Paper - Makethemake KÖP

Blotting Paper - Makethemake

Innovativa och tunna pappersark som snabbt suger upp överskottstalg utan att absorbera fukt för att inte torka ut huden. Dessa blotting papers mattar ner glansiga partier under dagen utan att förstöra makeupen. De suger åt sig talg, smuts och hjälper till att öppna upp tilltäppta porer. Huden får en mer klar och matt finish.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blotting Paper med aktivt kol - Kicks KÖP

Blotting Paper med aktivt kol - Kicks

Praktiska servetter med aktivt kol som absorberar överflödig glans och fräschar upp huden utan att avlägsna makeup.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blotting Paper - Holika Holika KÖP

Blotting Paper - Holika Holika

Oil Control Paper är den perfekta produkten till dig som helst inte vill applicera mera smink under dagen när huden blir glansig. Ultratunna ark sammansatta av en blandning naturliga pappersmaterial, designade för att snabbt absorbera upp överflödig olja utan att påverka din makeup.

Pris: 347kronor.

(Nedsatt 25%)

KÖP

Nästa bild
Blotting paper - Sensai KÖP

Blotting paper - Sensai

Ultratunnt fettabsorberande papper som har skapats speciellt för Sensai av Tosawashi, ett traditionellt japanskt linnepapper

Pris: 113 kronor.

(Nedsatt 10%)

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Oilblothing Paper - Make Up Store KÖP

Oilblothing Paper - Make Up Store

Fräschar snabbt upp huden och tar bort glansiga partier! I en smart förpackning av en rulle kan du enkelt riva av en den mängd papper du önskar och dra över ansiktet, när som du tycker att ditt ansikte behöver fräschas upp. Liten och smart förpackning.

Pris: 100 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blotting Paper - DHC KÖP

Blotting Paper - DHC

Få felfri hy med en matt finish hela dagen!

Förpackningen innehåller 100 ark blotting papers som absorberar överflödig talg och minimerar oönskad glans. De är perfekta att ta med i handväskan och för att fixa till makeupen när du är på språng. Tillverkad med 100% naturlig hampafibrer.

Pris: 46 kronor.

KÖP

Nästa bild
Dual Sponge - IDUN Minerals KÖP

Dual Sponge - IDUN Minerals

Multifunktionellt verktyg med en 2-i-1 lösning för applicering av primer och blotting under dagen.

Silikonsidan är perfekt för applicering av primer och blottingsidan använder du för att ta bort överskott av olja under dagen. Badda svampen lätt på huden där du blivit extra oljig för att suga upp och matta ned.

Pris: 60 kronor.

(Nedsatt 30%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!