instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa ögonkrämen 2024 – vi listar 20 favoriter för mörka ringar och puffighet

Av: Metro Mode

Huden runt ögonen är lite tunnare och har mindre andel talgkörtlar än övriga ansiktet. Därför blir ögonområdet lättare torrare, blodkärl syns tydligare och området är mer känsligt för svullnader. Vi har listat de bästa ögonkrämerna för olika behov och prislappar nedan.

Foto: Unsplash

Bästa ögonkrämen 2024

Beroende på vad du letar efter i en ögonkräm skall du titta efter olika ingredienser. Rent generellt säger man att man bör leta i INCI-listan efter: 

Koffein – om man vill få hjälp med att dämpa svullnad och få fart på blodcirkulationen 

Hylauronsyra – om man vill få bukt på torrhetslinjer

Niacinamide – om man vill få uppljusande effekt och man mest vill fokusera på mörka partier.

Hur applicerar man ögonkräm?

Ögonkräm är otroligt drygt och det behövs inte mer produkt än en ärtas storlek. Applicera en liten mängd ögonkräm på långfingret och badda försiktigt ut krämen under och över ögonhålan – dutta sida till sida tills krämen har absorberats i huden. Undvik att applicera ögonkräm på ögonlocken, då dessa har extra tunn hud och de aktiva ingredienserna kan leda till irritation.

När bör man börja med ögonkräm?

Det finns inga direkta rätt eller fel om vid vilken ålder det är dags att börja med anti-age-produkter och det är inte farligt att börja med anti-age för tidigt, det enda som kan hända är att produkterna inte ger någon effekt.

När huden passerat 30 år börjar den sakta att minska kollagenproduktionen, det vill säga, huden blir mindre elastisk, tunnare och tappar volym och spänst. Då kan det vara bra att börja använda anti-age-produkter som hjälper mot just det.

Dämpa och dölj påsar under ögonen

Kyla är det snabbaste sättet för att minska puffighet under ögonen. Svalkande ögoncreme, ögonmask eller klassiska gurkskivor är både skönt och effektivt. Tips! För extra svalkande effekt kan du förvara din ögoncreme i kylskåpet.

Vi listar de bästa ögonkrämerna nedan.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår