instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Förföriskt rött – 18 fina röda läppstift och läppglans

Av: Metro Mode

Röda läppar är en ikonisk look som aldrig går ur tiden. Vi guidar dig till hur du hittar rätt nyans på läppstiftet, samt listar våra favoriter!

Foto: Instagram @ginemargrethe

Älskar du rött läppstift? Då har vi goda nyheter.

Personer som bär denna typ av läppstift uppfattas nämligen som både kreativa och modiga. Enligt en undersökning utförd av Covergirl är de är också de som mest troligt är ute en lördagskväll, samt tränar flera gånger i veckan.

Nedan ger vi våra bästa tips för att maxa denna tidlösa look!

Gör läpparna redo för läppstift

För att få snygga läppar redo för läppstift kan du först exfoliera läpparna med en mjuk barntandborste. Detta gör du genom att blanda socker och kokosolja som du sedan lätt borstar läpparna med.

En mildare (men något lite mindre effektiv) metod är att byta ut sockerskrubben mot ett läppbalsam eller vaselin.

Hur väljer man rött läppstift?

Steg ett för att välja rätt nyans på läppstiftet är att identifiera vilken underton ens hud har.

Detta kan du göra genom att titta på blodådrorna på undersidan av handleden: om de har en blå eller lila färg så har du en kall underton, och om de ser mer grönaktiga ut har din hud en varm underton.

Till en kall underton passar röda läppstift som har en blåaktig ton bäst. Om din hud har en varm underton passar du bäst i orange-röda nyanser.

Hur undviker man läppstift på tänderna?

För att förhindra att du får en massa läppstift på tänderna så kan faktiskt ett finger hjälpa till. Stoppa in ett rent finger i munnen, förslagsvis ditt pekfinger, gör en pussmun och dra ut fingret. All färg som annars skulle ha hamnat på dina tänder sitter nu på ditt finger.

Läs även: 10 tips för hur du får snygga läppar som håller hela dagen!

Kan läppstift bli gamla?

Liksom andra sminkprodukter håller läppstift inte för alltid, och av hygieniska skäl rekommenderar vi inte att fortsätta använda dem under flera års tid. Läppstift och glans i flytande form håller sig fräscha i ungefär ett år, medan läppstift håller i ca 1,5 år. 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår