instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa serum för ansiktet – 16 bästsäljande favoriter

Av: Metro Mode

Ansiktskrämer i all ära, men om du vill förändra din hud på djupet är det ett serum du ska investera i. Här listar vi 16 bästsäljande serum – och hjälper dig att välja den variant som passar just din huds behov.

Foto: Shutterstock

Vill du ge din hud en riktig makeover? Då ska du prova ett serum. Till skillnad från dag- och nattkrämer, vars främsta uppgift är att skydda, så är serumets främsta uppgift att jobba på djupet och reparera huden. Här hittar du allt du behöver veta om serum!

Fördelarna med serum

Serum med C-vitamin

Fördelen med att använda ett serum med C-vitamin är att det ger ditt ansikte lyster när det känns grått och trött, men även en slätare hud. C-vitamin skyddar cellerna mot åldrande och tillför ökad spänst och lyster.

Serum med retinol

Ett serum med retinol motverkar fina linjer och rynkor genom att få gamla hudceller att bete sig som nya. Om du väljer ett serum med retinol, tänk på att vänja in produkten och var noggrann med solskydd. För personer som är känsliga mot retinol kan bakuchiol vara ett alternativ.

Användning

Ett serum kommer oftast i flytande form och ska användas före din dag- och nattkräm. Med ett serum – likt de flesta hudprodukter – behöver huden drygt en månad på sig att anpassa sig till de nya produkterna innan du kan se eventuella resultat med blotta ögat.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår