instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa setting sprayer för en makeup som håller hela dagen

Av: Metro Mode

Att använda en setting spray är ett smart drag i din sminkrutin. Den här lätta, osynliga sprayen hjälper inte bara till att hålla sminket på plats hela dagen utan minskar också risken för att sminket kladdar eller försvinner. Hitta våra favoriter nedan!

Setting spray ger dig en fräsch och felfri look som varar längre, oavsett om du är på jobbet, på fest eller bara ute på äventyr. Så sätt kronan på verket med en setting spray och njut av en hållbar och strålande makeup hela dagen!

Vad är setting spray?

En setting spray är helt enkelt en spray som säkerställer att din makeup håller hela dagen, samtidigt som den förhindrar sminket från att kladda, flagna eller rinna av.

Hur använder man setting spray?

Setting spray appliceras efter avslutad sminkning och används på följande vis:

  1. Skaka flaskan innan användning.
  2. Håll flaskan ungefär 15–20 centimeter från ansiktet.
  3. Applicera din setting spray. Se till att produkten fördelas jämnt över hela ansiktet, men använd måttliga mängder: ungefär två sprut bör räcka.
  4. Låt produkten torka i några minuter.

Fungerar setting spray för alla hudtyper?

Många setting sprayer innehåller alkohol eftersom denna ingrediens gör produkten mer effektiv. Om du har torr hy kan det dock vara bäst att undvika sprayer med denna ingrediens, eller åtminstone undvika att använda dem dagligen. De flesta hudtyper vinner dessutom på att man applicerar en återfuktande produkt som bas om man planerar att använda en setting spray med alkohol i senare.

Om du har känslig hy är det bäst att använda en setting spray som är fri från parfym och innehåller ingredienser som du vet att din hud inte kommer reagera negativt på, som hyaluronsyra, grönt te eller aloe vera. Var också noga med att följa instruktionerna för den produkt du väljer.

För samtliga hudtyper gäller “less is more” när det kommer till setting spray. Var sparsam med appliceringen – som vi nämnt tidigare borde ungefär två sprut räcka!

Källor: Meds, Byrdie, L’Oreal

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår