instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa vattenfasta mascaran – 18 bästsäljande favoriter

Av: Metro Mode

Det är vanligt att även den bästa mascaran resulterar i svarta fläckar och linjer under ögonen efter en lång arbetsdag. Vill du också att mascaran ska sitta som berget och tåla motstånd? Nedan har vi listat våra favoriter bland vattenfasta mascaror just nu!

Foto: Pexels

Kan man bada med vattenfast mascara?

När vi välkomnar sommarvärmen är det viktigt att vara förberedd med en vattenfast mascara som tål både svettiga dagar och dagar man vill bada. En vattenfast mascara har dock fler fördelar än att de är tåliga mot vatten och fukt, de sitter mycket bättre och håller fransarna mer böjda hela dagen

Hur tar man bort vattenfast mascara utan att skada fransarna?

Att bära vattenfast mascara är ett utmärkt sätt att hålla ögonfransarna perfekt böjda och snygga hela dagen. Men när det är dags att ta bort den kan det vara en utmaning. Vattenfast mascara är utformad för att vara tålig mot vatten och fukt, vilket gör den mer svår att ta bort än vanlig mascara. Men oroa dig inte! Vi har samlat några enkla och effektiva metoder för att ta bort vattenfast mascara utan att skada dina fransar.

Använd en oljebaserad remover:

En oljebaserad remover är en av de bästa produkterna för att ta bort vattenfast mascara. Oljan bryter ner sminket och gör det enklare att avlägsna. Applicera några droppar oljebaserad remover på en bomullsrondell och håll den mot dina slutna ögon i några sekunder för att låta produkten verka. Sedan, med försiktiga rörelser, torka bort mascaran från fransarna. Se till att vara försiktig och undvik att dra i ögonfransarna för att undvika skador.

Micellärt vatten:

Micellärt vatten är en annan effektiv metod för att ta bort vattenfast mascara. Doppa en bomullspad i micellärt vatten och pressa den försiktigt mot dina ögonfransar i några sekunder. Micellärt vatten fungerar genom att mikroskopiska partiklar (miceller) i vattnet bryter ner sminket och lyfter bort det från huden. När mascaran har lösts upp kan du torka bort den försiktigt utan att behöva gnugga.

Läs även: Det här är micellärt vatten – och därför bör du testa det i din rengöring!

Varm kompress:

En annan metod som kan hjälpa till att ta bort vattenfast mascara är att använda en varm kompress. Blöt en ren handduk i varmt vatten och vrid ut överflödig vätska. Placera sedan handduken över dina slutna ögon i några minuter. Värmen och fukten kommer att hjälpa mascaran att mjukna och lossna från fransarna. Efter att du har använt kompressen kan du följa upp med en mild rengöringsprodukt för att ta bort återstående smink.

Olivolja eller kokosolja:

Om du inte har tillgång till en oljebaserad remover kan du använda naturliga oljor som olivolja eller kokosolja för att ta bort vattenfast mascara. Applicera några droppar olja på en bomullspad och försiktigt torka bort mascaran från dina ögonfransar. Oljorna kommer att bryta ner sminket och ge näring åt fransarna samtidigt.

Att ta bort vattenfast mascara behöver inte vara en utmaning om du använder rätt tekniker och produkter. Genom att följa några enkla steg kan du säkert avlägsna mascaran utan att skada dina ögonfransar. Oljebaserade removers, micellärt vatten och varma kompresser är alla effektiva alternativ för att lösa upp och ta bort vattenfast mascara. Kom ihåg att vara försiktig och undvika att dra eller gnugga dina fransar för att undvika eventuell skada.

Läs även: Bästa eye makeup remover – 14 favoriter som enkelt och skonsamt tar bort sminket runt ögonen!

Bästa vattenfasta mascaran 2024

Många söker efter den perfekta mascaran i många år, vårt bästa tips är att satsa på en riktigt bra och vattenfast variant som håller hela dagen lång. Nedan har vi listat våra favoriter just nu!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår