instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Därför ska du ha C-vitamin i din hudvård

Av: Metro Mode

De senaste åren har C-vitamin blivit en storfavorit i hudvård. Nedan går vi igenom vilka fördelar det har och varför det har blivit så populärt att ha det i badrumsskåpet.

Vitamin C kallas också askorbinsyra och är en av våra vanligaste vitaminer som finns naturligt i frukt och grönt. Vitaminet är en höjdare på att stärka immunförsvaret och underlätta för kroppen att ta upp andra vitaminer och mineraler.

C-vitamin i hudvård

Inom hudvård är C-vitaminet känd för att både ge lyster och jämnare hudton. Den ska också kunna bekämpa hyperpigmentering och bleka ärr. C-vitaminer bekämpar också fria radikaler som orsakas av UV-strålning. Den hjälper till att reparera skador i huden efter att man vistats i solen och förbättrar kollagenproduktionen. Med en riktigt bra produkt med C-vitamin kan du alltså bli kvitt både ojämn hudton, glåmig hy, fina linjer och skydda dig mot fria radikaler.

Den kraftfulla antioxidanten finns naturligt i hudens olika lager men den kan vara svår att använda i hudvård då den lätt bryts ner. Eftersom det på senare tid har blivit en mycket populär ingrediens i hudvård forskas det mycket på att hitta det bästa sättet att få fram vitaminets effekter så enkelt som möjligt.

Så använder du hudvård med C-vitamin

C-vitamin passar alla hudtyper och är lätt att få in i din hudvård. Använder du vitaminet i ett serum ska det appliceras efter rengöring och innan återfuktande kräm. Vitaminet kan du hitta i allt från rengöring, till serum, krämer och masker. En bra riktlinje kan vara att plocka in en produkt med C-vitamin i din hudvårdsrutin för att det inte ska bli för mycket för din hy. Vänj in produkten och testa vad den funkar med och inte. Glöm inte att addera solskyddsfaktor i din hudvårdsrutin.

Nedan listar vi våra favoritprodukter med C-vitamin!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår