Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

6 misstag vi alla gör när vi tvättar håret – så undviker du dem

Trots att vi tvättat håret hela livet så finns det flera olika misstag som vi alla gör varje gång, något som sliter onödigt mycket på håret. Här kommer 6 misstag de allra flesta gör – bli medveten om dem och skona ditt hår rejält. 

Foto: @izzydilg / @fashioninloverz

1. Du tvättar håret i för varmt vatten
De flesta av oss tvättar vårt hår i alldeles för varmt vatten. Det kan göra att både ditt hår och din hårbotten blir uttorkad. Ljummet vatten är mer skonsamt och det bästa alternativet. För att få mer glansigt hår är det bra till avsluta duschen med kallt vatten.

2. Du använder för mycket schampo
Många av oss överdoserar schampo. Oavsett längd på håret räcker det med en klick stor som en enkrona. Tänk även på att använda schampo två gånger per dusch, annars är det lätt att en del smuts och produkter är kvar i håret.

3. Du fördelar schampo och balsam på fel ställen
Massera in schampo i rötterna och strunta i topparna. Det som rinner ner från rötterna är ofta en lagom mängd för topparna. Det motsatta gäller för balsam. Då ska du istället satsa på topparna då det är den torraste delen av håret. Applicerar du balsam i din hårbotten är det lätt att du får fettigt hår.

4. Du använder inte hårinpackning
Balsam är bra för håret, men det är bra att en gång i veckan göra en hårinpackning som skyddar och återfuktar ditt hår. Om du har grovt hår är det bra att använda en hårinpackning i hela håret, har du tunnare hår är det bättre att bara fokusera på ändarna.

5. Du borstar håret blött
Borsta aldrig(!) ditt hår direkt efter att du har duschat. Passa istället på att kamma igenom håret med en bredtandad kam i duschen medan balsamet verkar för att reda ut dina tovor.

6. Du använder fel typ av produkter
Vilka produkter du väljer att använda för ditt hår är viktigare än vad du kanske kan tro. Beroende på din hårtyp är det viktigt att anpassa dina produkter. Använd olja och värmeskydd varje dag! Nedan listar vi 7 skonsamma produkter som alla får ditt hår att läka och behålla sitt naturliga lyster.

 

Källa: harpersbazaar.com

Foto: Unsplash

Schampo & Balsam - Kevin Murphy KÖP

Schampo & Balsam - Kevin Murphy

Pris: 529 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Schampo & Balsam - Maria Nila KÖP

Schampo & Balsam - Maria Nila

Pris: 999 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Hårolja - Moroccanoil KÖP

Hårolja - Moroccanoil

Pris: 379 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Hårkur - Olaplex KÖP

Hårkur - Olaplex

Pris: 299 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Hårinpackning - Living Proof KÖP

Hårinpackning - Living Proof

Pris: 399 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Återfuktande olja - The Ordinary KÖP

Återfuktande olja - The Ordinary

Pris: 89 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Värmeskydd - Kevin Murphy KÖP

Värmeskydd - Kevin Murphy

Pris: 289 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!