Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Forskare: Därför ska du bara duscha 1 till MAX 2 gånger i veckan

Hör du till de som vanligtvis duschar en gång om dagen? EH ja! Då kan du faktiskt förvärra hygienen istället för att förbättra den. Hygien-experter menar att de som duschar en gång om dagen (eller mer) inte bara torkar ut huden utan även gör så att det ökar chansen för att dra till sig sjukdomar kopplade till uttorkningen. Låter det läskigt? Det kommer mer! 

duscha forskning

Dr. Elaine Larson, som är sjukdomsexpert vid Columbia University School of Nursing säger: ”Att duscha är främst av estetiska skäl. Folk tror att de duschar för hygieniska skäl eller för att bli renare, men bakteriologiskt, så är det inte fallet.”

Dr. C. Brandon Mitchell, biträdande professor i dermatologi vid George Washington University håller med. ”Din kropp är en väloljad maskin. En daglig dusch är inte nödvändig.” Han menar att vi genom att tvätta huden för ofta kan beröva den från sina eteriska oljor.

Att duscha för ofta kan alltså dra till sig sjukdomar kopplat till sprickorna i din uttorkade hud som i sin tur får in bakterier i systemet. Det låter inte bara läskigt utan även lite äckligt. Så tips på grymmaste deon och torrschampo mottages tacksamt!

Foto: REX Features 
Källa: All About You

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!