Skönhet

Omega 3-fett – det bästa du kan äta för perfekt hy och hår

Att skönhet kommer inifrån är sant på så många sätt, både för att vi ser mer hälsosamma ut när själen mår bra och för att huden och håret påverkas av vad vi äter. Serum, krämer och ansiktsbehandlingar i all ära, om du vill ge din hy en riktig boost så är det omega 3 som gäller! 

Foto: Unsplash/Instagram @negin_mirsalehi

På 70-talet började forskare se det tydliga sambandet mellan en god hälsa och de så kallade omega 3-fettsyrorna som finns i rikliga mängder i främst vildfångad fet fisk men också i vegetabiliska källor som linfrö, raps och valnötter. Fett är en viktig energikälla för kroppen och vi behöver fettsyror som omega 3 för att bygga upp cellernas väggar (cellmembranen) och för att organen ska fungera optimalt. Hjärnan består till stor del av omega 3-fett och många studier har visat på färre fall av inflammatoriska sjukdomar och olika hjärt- och kärlproblem hos personer som får i sig mycket omega 3.

Kort sagt, omega 3 är en superboost för kroppen – och eftersom kroppen inte själv kan producera de här viktiga fettsyrorna så måste vi få i oss dem genom kosten. Förutom att smörja och stärka insidan av kroppen så kommer din hy och ditt hår att jubla av en mer omega 3-rik kost.

5 anledningar till varför omega 3-fett är hudens och hårets bästa vän

1. Stimulerar hudens cellförnyelse (hej lyster!)

2. Motverkar inflammation (som är ett vanligt problem vid bland annat akne och psoriasis)

3. Bekämpar torrhet och återfuktar huden

4. Ger näring åt sprött och torrt hår

5. Skyddar mot UV-strålning

Källa: Byrdie

Foto: Unsplash/Instagram @negin_mirsalehi

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!