instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Omega-3 – här är allt du behöver veta om kosttillskott och hudvård

Av: Metro Mode

Vi berättar allt du behöver veta om omega-3! Hur mycket behöver du och hur använder du den? Vi listar också några av våra favoritprodukter!

Foto: Shutterstock

Fleromättade fettsyror är avgörande för vår hälsa och här hittar vi bland annat omega-3 och omega-6. Båda är essentiella fetter och då vi inte kan tillverka dem själva behöver vi få i oss dem på annat sätt.

Inflammationsdämpande och hälsofrämjande

Omega-3 är bland annat inflammationsdämpande och har en viktig funktion när det kommer till hjärnans utveckling och kognitiva funktioner. Friska ögon, välfungerande membran, friskt hjärta och reparation av celler är några av alla de saker som fettsyran hjälper oss med.

Du får främst i dig omega-3 via kost som fet fisk men även rapsolja, linfrön, chiafrön och valnötter är bra källor. Enligt livsmedelsverket bör du få i dig ungefär tre gram om dagen, vilket motsvarar en portion lax eller en till två matskedar rapsolja. Syrorna är även antiinflammatoriska och kan hjälpa den som har hudproblem som akne och eksem. Oljorna är även ofta rika på antioxidanter och näringsämnen. Nedan listar vi några av våra favoritprodukter med omega-3!

Läs även:

Hemligheten bakom Victoria Beckhams perfekta hy – det här äter hon varje dag.

Därför behöver du D-vitamin som kosttillskott och i hudvård.

Vitamin F – här är supervitaminen som ger din hy glow!

Källa: Aveeno

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår