Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så fixar du snygga, fylliga ögonbryn hemma

Alla vill vi ha naturliga, täta och välvårdade ögonbryn – men hur lyckas man med detta utan att gå till salongen? Här är experternas bästa tips!

Foto: Instagram @ginemargrethe

Dagarna då vi plockade våra ögonbryn trådsmala (hej, 90-tal!) är visserligen ett minne blott, men de överdrivet tjocka och tunga ögonbryn som många av oss hade för några år sedan är inte heller riktigt vad vi är ute efter nu för tiden.

Foto: Instagram @pamelaanderson

Victoria Beckhams makeup-artist Francesca Abrahamovitch förklarar för Vogue att det som är trendigt just nu är fylliga, välformade och naturliga bryn – en smickrande look som ger ansiktet ett naturligt lyft.

Hur åstadkommer man då detta? Nedan hittar du tips för hur du vårdar, formar och stylar dina bryn på bästa sätt!

Så får du fylligare ögonbryn

Om du tidigare har plockat dina bryn för hårt är risken stor att de saknar det där hälsosamma, täta utseendet idag.

Det finns dock en lösning på problemet: ge dina ögonbryn en boost med ett ögonbrynsserum! Det finns många produkter på marknaden som kan främja dina bryns tillväxt så att de blir fylligare och snyggare – här hittar du våra bästa tips på grymma ögonbrynsserum!

Så formar du dina ögonbryn

Om du föredrar att forma dina ögonbryn hemma kan följande tips från Vanita Parti, grundare av skönhetssalongen Blink Brow Bar, vara en hjälp på vägen. Hon tipsar om att använda sig av en ögonbrynspenna för att märka ut de önskade brynens konturer:

“Som en generell riktlinje, placera pennan vertikalt vid sidan av näsan – ögonbrynet ska börja vid den punkt där pennan möter brynet. Vrid sedan pennan från näsan till din iris. Det är där bågen ska placeras”, säger hon till Vogue.

Så sminkar du dina ögonbryn

Det bästa med ett par riktigt snygga ögonbryn är att de ger ansiktet ett sådant lyft att ytterligare makeup nästan blir överflödig – allt du behöver är en BB-kräm, krämrouge och läppbalsam för en fräsch, “clean” look som passar utmärkt för årets varmare månader.

Även om dina ögonbryn är något glesa kan du få dem att se fylliga och snygga ut med rätt teknik:

  1. Börja med att märka ut den form du vill ha på brynen.
  2. Fyll i de partier som saknar hår med en ögonbrynspenna. Använd små, lätta drag.
  3. Ge brynen ett ännu tätare utseende med hjälp av ett ögonbrynspuder. Börja vid brynens nedre kant och arbeta dig mjukt uppåt.

Nedan listar vi produkterna som ger dig perfekta bryn!

Läs även:

Rare Beauty – vi listar våra 8 favoriter för en glowig sommarlook!

Så får du definierade fransar med Selena Gomez smarta mascara-hack!

Eyelash Serum - Xlash KÖP

Eyelash Serum - Xlash

Perfekt för dig som vill fixa till både ögonbryn och ögonfransar med en och samma produkt.

Gör att dina ögonfransar blir naturligt längre och fylligare. Resultatet ger dig ett mer personligt utseende som håller över tiden och med hjälp av naturliga ingredienser ger den styrka till dina ögonfransar. Redan efter 3-4 veckors användning kan du förvänta dig att se resultat.

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brow Genius - Brow Serum - Anastasia Beverly Hills KÖP

Brow Genius - Brow Serum - Anastasia Beverly Hills

Ett serum för bryn med flera fördelar som märkbart förbättrar strukturen, hanterbarheten och främjar utseendet på fylligare bryn. Brow Genius® kombinerar 6 föryngrande ingredienser i en genial formula med flera fördelar som är utformad för att skapa mjukare, mjukare och fylligare ögonbryn som känns och ser ut som de ögonbryn du alltid har velat ha.

Pris: 669 kronor.

KÖP

Nästa bild
Xbrow Eyebrow Serum - Xlash KÖP

Xbrow Eyebrow Serum - Xlash

Stärker, definierar och formar om dina ögonbryn på en månad. Potent hyaluronsyra återfuktar, biotin peptid ger dem en fylligare look och Vitamin B5 stärker. Ögonbrynen kommer att se tätare och fylligare ut. Fungerar för dig som vill ha naturligt tjocka bryn eller som tidigare plockat ögonbrynen för mycket och vill ha tillbaka formen.

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
24-Hour Brow Setter Gel - Benefit KÖP

24-Hour Brow Setter Gel - Benefit

En ögonbrynsgel gör att du kan fixera brynen och hålla dem på plats.

Pris: 379 kronor.

KÖP

Nästa bild
Quickliner For Brows - Clinique KÖP

Quickliner For Brows - Clinique

KÖP

Nästa bild
Brow Harmony - Flexible Lifting Gel - Rare Beauty KÖP

Brow Harmony - Flexible Lifting Gel - Rare Beauty

En transparent, vattenfast ögonbrynsgel för alla ändamål som skulpterar och lyfter hårstråna på ett hållbart sätt, tack vare en lätt stadga som håller hela dagen utan kladdig eller stel effekt.

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tri Brow - Make Up Store KÖP

Tri Brow - Make Up Store

Få fylligare och mer definierade ögonbryn med Make Up Stores populära Tri Brow. Ett kompakt ögonbrynspuder med tre olika nyanser för dig som gillar mörkare bryn. Ögonbrynsskuggan passar utmärkt både till ljusa och mörka ögonbryn och du kan blanda alla tre färger för att hitta just din speciella nyans. Vi rekommenderar att applicera ögonbrynsskuggan med vår Brush Brow Flat för att definiera och framhäva dina bryn för en naturlig look.

Pris: 189 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brow Powder Dark Brown Dark Brown - Anastasia Beverly Hills KÖP

Brow Powder Dark Brown Dark Brown - Anastasia Beverly Hills

Uppnå vackra och naturliga ögonbrynseffekter med Anastasia’;s bästsäljande Ögonbrynspuder – Brow Powder Duo.

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brow Freeze Gel  - Anastasia Beverly Hills KÖP

Brow Freeze Gel - Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills Brow Freeze® Gel är en innovativ, genomskinlig hybrid av brynvax och gel. Med hjälp av den dubbelsidiga kam-applikatorn är det enkelt att forma, skulpterar och fixerar ögonbrynen med extrem hållbarhet och precision när du är på språng. Uppnå laminerade ögonbryn med vårdande frozen-teknologi.

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!