instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så gör du din hy redo för våren

Av: Metro Mode

Precis lika viktigt som det är att byta ut vintergarderoben mot vårgarderoben är det att se över dina produkter på badrumshylla. De feta krämerna borde bytas ut och efter nästan ett halvår av mörker förtjänar huden en rejäl lystergivande boost. Vi har listat de bästa tipsen och produkterna till hur du gör dig och din hy redo för våren.

Foto: Instagram @elsahosk

Hur gör man sig på bästa sätt redo för våren när det kommer till hudvård?

Det första steget är att se till att ”damma av” vinterhuden med en effektiv peeling. En peeling hjälper dig att ta bort gamla, torra och trista hudceller från hudytan som i sin tur lämnar plats åt en mjuk, jämn och fin hud med lyster. Detta brukar vara ett bra första steg för vårhuden.

Vårt andra tips är att satsa på en peeling som innehåller enzymer eller syra istället för en klassisk kornpeeling. De är minst lika effektiva men nöter inte på huden i onödan. Sedan tycker vi att man kan satsa på, om man har en grövre och tåligare hud, en så kallade ”trippel peeling” produkt som innehåller både, korn, enzymer och syra. Ett annat enkelt peelingtips är så kallade ”peelpads” som man bara sveper över ansiktet en gång om dagen. De är ett magiskt hjälpmedel till att få fram vacker vårlyster.

Varför är det så viktigt att byta kräm från vintern till våren?

Precis som när man städar sin klädgarderob hemma och plockar bort vinterkläder för att göra plats för lite tunnare vårkläder bör man se igenom sin hudvårdsgarderob. Det fungerar ju till exempel inte att gå omkring med sin vinterjacka när det börjar bli varmare ute. Och precis samma regel gäller när det kommer till huden. Vår hud liksom vår kropp har olika behov av olika vård de olika årstiderna. Våren är den kraftigaste årstiden och många kan uppleva att huden plötsligt blir lite fetare. Vanligt är att man då måste byta från vinterns rikliga kräm till en lite lättare och mer balanserande variant.

Hur boostar man huden lite extra nu inför våren?

– Något som är perfekt är att göra en kurbehandling med serum. Men sedan kan jag även rekommendera en multivitaminkur eller en kur med C-vitamin. Det piggar upp huden, ger lyster och fin klarhet.

Vilka är de bästa produkterna att använda för ansiktet just nu och varför?

Om man bara ska välja en produkt är det en med UV-Skydd. UV-Skydd, eller solskydd som man kallar det i vardagligt tal, är den absolut viktigaste produkten. Ett bra UV-skydd ger dig ett perfekt skydd mot UVA/UVB strålar och miljöföroreningar samtidigt som den ger huden massor av välbehövliga antioxidanter. Ett bra komplement är att addera ett serum under som arbetar djupare inpå huden och som har en mer behandlande effekt.

Ett tips är att sova med olika fuktmasker. De är verkligen som en dröm för huden och som en extra intensiv fuktinpackning. Man vaknar alldeles mjuk och slät på morgonen vilket känns underbart. Vi på redaktionen gör själva kuren ungefär 2-3 gånger i veckan istället för att addera vår vanliga nattkräm – och vi älskar det.

 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår