instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så undviker du att få spruckna läppar i höst och vinter

Av: Metro Mode

En mindre trevlig detalj med hösten och vintern är att huden och framförallt läpparna blir torra som fnöske och spricker. Huden har vi lärt oss hur vi ska ta hand om, vi lägger fuktgivande ansiktsmasker och smörjer in oss. Men med läpparna gör vi som vi alltid har gjort, tar närmaste läppbalsam. Ändå spricker läpparna – det här ska du göra istället.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

1. Smörj läpparna med olja

Skippa de onaturliga läppsceraten, vissa innehåller ämnen som faktiskt torkar ur läpparna ännu mer. Satsa istället på att smörja in läpparna med några droppar olivolja. Den återfuktar och gör nytta direkt.

2. Använd läppbalsam istället för läppstift



Måla inte torra läppar med läppstift, dels så ser det inte bra ut och dels så är läppstiftet uttorkande. Måla läpparna istället med ett färgat läppbalsam. Du får färgade läppar och de blir dessutom återfuktade.

3. Välj rätt läppbalsam



Titta igenom innehållsförteckningen innan du köper ett nytt läppbalsam. Titta efter ingredienser som sheasmör, jojobaolja, mandelolja och e-vitamin. De är både återfuktande och skyddar läpparna mot föroreningar.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår