Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Slugging för håret – få vackrare hår medan du sover!

Slugging är ett enkelt sätt att förbättra hårhälsan samtidigt som det gör håret mjukt, vackert och glansigt. Här är allt du behöver veta om slugging för håret.

Foto: Pexels

Slugging – hudvårdstrenden som innebär att täcka ansiktet med vaselin och låta detta verka länge, helst över natten – har varit stor på TikTok under året. Därför är det kanske inte konstigt att slugging för håret nu har blivit minst lika populärt på plattformen.

Vad är slugging för håret?

Slugging för håret innefattar inte vaselin (tack och lov!). Istället används olika oljor som förbättrar hårets hälsa och utseende – en urgammal metod som länge haft en given plats i många kulturer.

Även om slugging inte kan reparera kluvna toppar – endast en klippning kan råda bot på det – så kan det göra håret mer motståndskraftigt, mjukt och glansigt.

Slugging för håret: Välj rätt produkt för ditt hår

Nyckeln till att lyckas med slugging är att använda rätt produkt för ditt hår: om du har tunt och fint hår så bör du satsa på en lättare olja som inte tynger ned håret.

Du som har tjockare hår kan däremot välja en fetare olja som täcker håret bättre. Men kom ihåg att ju tjockare olja, desto svårare kan det vara att styla håret dagen efter.

Ett hett tips för alla hårtyper är därför ett serum som är både lättviktigt men samtidigt återfuktar håret på djupet. Håll även utkik efter produkter som innehåller jojoba-, argan-, marula- och kokosolja.

Så gör du

1. Borsta igenom håret och applicera din utvalda produkt i längderna – var noga med att inte applicera oljan för nära hårrötterna.

2. Borsta igenom håret igen. Du som har tillräckligt långt hår kan sätta upp det i en fläta.

3. Skydda håret med en silkeshätta (att stoppa in håret i en strumpa, som många på TikTok gör, är inte inte att rekommendera eftersom tyget absorberar håroljan). Du som inte gillar tanken på att sova med en hätta kan istället prova ett örngott av silke.

@theaussierapunzel How to get shiny, glossy hair 💕 #howto #hairtutorial ♬ cassies morning routine – abelyn

Källa: Byrdie

Light Treatment - Moroccanoil KÖP

Light Treatment - Moroccanoil

MoroccanOil är succévarumärket som passar alla hårtyper. Med sin unika förmåga att snabbt absorberas av håret gör att du omedelbart får en glänsande och vårdande effekt. Det du kan vara absolut säker på är att MoroccanOil-behandlingarna ger ett högkvalitativt och långvarigt resultat

Pris: 479 kronor.

Finns även hos Eleven!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Hair Oil Multitasking Oil - Ouai KÖP

Hair Oil Multitasking Oil - Ouai

Mångsidigt användbar olja. Den reder ut motspänstigt, lockigt hår, förseglar kluvna toppar och ger en superslät finish med strålande glans.

Pris: 339 kronor.

KÖP

Nästa bild
Healing Oil - Virtue Labs KÖP

Healing Oil - Virtue Labs

Hårolja för torrt och skadat hår.

Pris: 549 kronor.

KÖP

Nästa bild
True Soft Argan Oil - Maria Nila KÖP

True Soft Argan Oil - Maria Nila

En vårdande arganolja som mjukgör, återfuktar och stärker håret. Arganoljan absorberas snabbt in och gör håret smidigt och tar bort frizz. Colour Guard Complex skyddar håret mot UV-strålning och bevarar din hårfärg.

Pris: 271 kronor.

(Rek pris: 319 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
SP Wella Luxeoil - Wella Professionals KÖP

SP Wella Luxeoil - Wella Professionals

Det fina återuppbyggande elixiret förvandlar ditt hår och ger det ny struktur. Blandningen av oljor tränger in i håret för att förvandla det, inifrån och ut och skyddat keratinet. För omedelbar släthet som varar. Med argan-, jojoba-, och mandelolja.

Pris: 174 kronor.

(Rek pris: 349 kr)

Finns även hos Cocopanda!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Bonnet Classic - Cantu KÖP

Bonnet Classic - Cantu

Cantu Bonnet Classic skyddar håret både natt och dag. Täck lockar och flätor för att bevara spänst och elasticitet. Det supermjuka tyget låter håret andas, är skonsamt mot hårfästet samt minimerar frissighet och slitage.

Pris: 130 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sovmössa i satin med knytband - Cantu KÖP

Sovmössa i satin med knytband - Cantu

Framtagen för att hjälpa mot torrhet och brutna hårstrån.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Moisture & Control Deep Treatment Masque - Oribe KÖP

Moisture & Control Deep Treatment Masque - Oribe

Vårda dina lockar på rätt sätt med Oribes fuktgivande mask med kokosnöt och mandeloljor. Den här inpackningen vårdar fukttörstande lockar och förhindrar skador på håret.

Håret blir silkeslent, återfuktat och friskare än någonsin!

Pris: 730 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Leave-In Molecullar Repair Hair Mask - K18 KÖP

Leave-In Molecullar Repair Hair Mask - K18

Denna återställande, intensiva behandling reparerar, stärker och förbättrar hårets elasticitet på 4 minuter, samtidigt som håret blir mjukare och lättare att kamma.

Pris: 895 kronor.

KÖP

Nästa bild
Scrunchies 3 pack - Slip KÖP

Scrunchies 3 pack - Slip

Pris: 450 kronor.

KÖP

Nästa bild
Scrunchie - Amelie Soie Secrets de beauté KÖP

Scrunchie - Amelie Soie Secrets de beauté

Pris: 125 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!