Nöje

Glutenfria chokladfondanter sätter pricken över i:et på middagsbjudningen

Vår favoritdessert genom tiderna, både på restaurang och hemma i soffan är krämiga och klassiska chokladfondanter – som knappast kan göra någon besviken. Dessa är dessutom enkla att sno ihop och är klara på 20 minuter. Här nedan hittar du ett recept att spara – och hålla hårt i! 

 

 

Du behöver (för ca 8 personer): 

200 g smör

300 g mörk choklad

2 hela ägg

2 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar så att allt smälter samman.

3. Vispa ägg, gulor och socker fluffigt.

4. Låt chokladblandningen svalna något innan du häller över i äggblandningen. Rör ner vaniljsocker och lite salt och blanda allt till en jämn smet.

5. I noggrant smörade formar häller du sedan upp smeten och lämnar lite utrymme längst upp då de växer något.

6. Baka i ca 7-8 minuter för en lös och rinnig insida. 10-12 minuter för en fastare fondant. Använd ögonmåttet och håll koll på ytan så du ej tar ut dem för tidigt.

 

Smaksättning: Vill du ha en smak på dina fondanter så går det att smaksätta med allt ifrån lakritspulver, till smakessens, citrusskal, nötter och nougat. Det du gillar/har hemma.

Serveringstips: Servera med en kula glass eller lättvispad grädde. Toppa med färska bär, nötter eller annat du gillar/har hemma.

OBS! Kom ihåg att smöra formarna noga så att fondaterna inte fastnar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!