Nöje

Citronpannacotta med mangopuré

Här bjuder vi på Cassandras goda och enkla citronpannacotta med mangopuré. Den är precis lika magiskt god som det låter. Denna dessert kan förbereda i förväg och ha ståendes i kylen under middagen/brunchen.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Ingredienser

6 portioner

Citronpannacotta:
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Exotisk mangopuré:
2 mango
Skalet från en halv citron
2-3 tsk honung

Till servering:
gula maränger, hallon

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen.

Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas, låt svalna och därefter stelna i kylskåp i minst 3 timmar.

Hacka mangon i små bitar och riv skalet från en halv citron. Koka upp mangon och citronskalet med honungen på svag värme och mixa sedan fint med stavmixer. Låt svalna och toppa sedan pannacottan med mangopurén, gula maränger och bär, tex hallon.

Läs även: Bjud in till storslagen Påskbuffé – 6 goda recept.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Nästa bild

Foto: Cassandra/Metro Mode

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!