Med endast fyra ingredienser blandar du ihop denna supergoda nutellamousse. Ljuvlig nötcreme toppad med crunchy kokos och hasselnöt. Mums!
Receptet hittar du nedan!
Med endast fyra ingredienser blandar du ihop denna supergoda nutellamousse. Ljuvlig nötcreme toppad med crunchy kokos och hasselnöt. Mums!
Receptet hittar du nedan!
Du behöver:
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
150 g nutella
1 äggula
2 msk hackade hasselnötter (garnering)
rostade kokoschips (garnering)
jordgubbar (garnering)
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min. Ta upp bladet och smält ner med 1–2 msk vatten. Låt svalna till simmig konsistens.
Vispa grädden fluffig men inte grynig. Rör ner lite av grädden i gelatinlösningen, vänd sedan ner resterande grädde med stora tag.
Rör ner äggulan i nötcrèmen, vänd snabbt ner lite grädde i taget tills allt är någorlunda blandat. Häll i en spritspåse.
Spritsa elller klicka ner i glasen. Garnera med nöthack, kokosspån och jordgubbar.
Foto: biancazapatka.com