Home

Så blir du av med myror – med saker du har i skafferiet

Sommar innebär tyvärr ofta att myror letar sig in i hemmet. Innan du springer till affären för att köpa bekämpningsmedel kan det vara värt att ta en titt i skafferiet – chanserna är nämligen stora att du redan har allt du behöver för att slippa de små inkräktarna!

Foto: Shutterstock

Myror är sällan en välkommen syn i hemmet. Här hittar du fem saker som enligt Livsstil hjälper dig att bli av med de invasiva insekterna.

Bli av med myror med popcorn

Ja, du läste rätt! Popcorn kan vara ditt bästa vapen mot myror. Den här metoden går ut på att skapa ett pulver av popcornkärnor, men du kan lika gärna använda dig av majsmjöl. Myror kan nämligen inte smälta majsmjöl, utan dör när de äter det.

Mixa opoppade popcorn till pulver i en mixer (såvida du inte använder majsmjöl) och strö ut små högar av pulvret – eller majsmjölet – där myrorna håller till. Efter ett par dagar borde myrorna vara borta.

Bli av med myror med jäst

Du kan också använda dig av torrjäst för att ta kol på myrorna. De gillar nämligen lukten av jäst, men dör när de äter det. Blanda helt enkelt ut 100 gram torrjäst i en liter vatten och tillsätt 100 gram socker. Droppa sedan ut blandningen där myrorna befinner sig.

Bli av med myror med bikarbonat

Om du inte vill döda myrorna kan du skrämma bort dem med hjälp av bikarbonat – de undviker nämligen helst detta. Allt du behöver göra är att strö ut bikarbonat i terrängen runt dina växter så kommer myrorna omedelbart dra sig tillbaka!

Bli av med myror med tabasco

En annan metod för att avskräcka myror är att stänka några droppar tabasco på stenplattor och gångar – de undviker doften om de kan.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!