Nöje

Joker 2 får bottenbetyg: “Deprimerande”

Joker: Folie à deux tycks inte leva upp till förväntningarna – enligt kritiker och publik världen över lämnar den nämligen en hel del att önska. “Både deprimerande och förvirrande”, lyder en recension på Rotten tomatoes.

Foto: Warner Bros. Studios

Efter en lång väntan fick vi nyligen ta del av uppföljaren till Joker, som kom ut redan 2019. Men medan den första filmen blev en publiksuccé kan vi konstatera att tvåan inte fick ett lika varmt mottagande.

Fick bottenbetyg av publiken

Den fjärde oktober var det premiär för Joker: Folie à deux, med Joaquin Phoenix i rollen som Arthur Fleck och Lady Gaga i rollen som Harleen Quinzel – även känd som Harley Quinn.

Foto: Warner Bros. Studios

Endast dagar senare rapporterade The Hollywood Reporter att filmen fått ett bottenbetyg av publiken. Joker: Folie à deux är den första serietidnings-film som fått ett D i CinemaScore-betyg (en mätning som går ut på att biobesökare betygsätter filmer från A till F, där A är högst och F är lägst).

Detta innebär att den fått ett lägre betyg än Batman & RobinMorbius, and Madame Web, som alla fick C+ i mätningen. Den ligger också långt efter den första Joker-filmen, som fick B+.

“Slöseri med tid”

Rotten tomatoes har filmen fått högst blygsamma 33 % baserat på kritikers samlade omdömen.

Publikens betyg uppgår till 32 % på “tomatometern” – detta baserat på över 5 000 recensioner.

“En film som är både deprimerande och förvirrande”, lyder en av dem.

En annan kallar filmen för ett “vansinnigt slöseri med tid, deprimerande, tråkig”, och tillägger att den har ett “fruktansvärt slut”.

Hade 200 miljoner dollar i budget

Föga förvånande ackompanjeras de nedslående recensionerna av mindre tillfredsställande biljettintäkter.

Enligt The Guardian har filmen dragit in 165 miljoner dollar (cirka 1,7 miljarder kronor) globalt, vilket inte täcker filmens budget på 200 miljoner dollar (drygt 2 miljarder kronor).

Detta kan jämföras med den första filmen, som endast kostade en tredjedel att producera men drog in nära 250 miljoner dollar globalt (ungefär 2,6 miljarder kronor) på bara en helg. Totalt motsvarade intäkterna cirka 10,4 miljarder kronor.

Dessutom nominerades Joker till elva Oscars – något som vi nog inte bör förvänta oss en upprepning av när det gäller film nummer två.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!