Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

9 smarriga recept på chiapudding

Vi har samlat 9 av de bästa recepten på chiapudding. Håll i hatten, för nu blir det frukostinspo!

Foto: Unsplash

Choklad och kokos-chiapudding

Choklad och kokos-chiapudding

För en portion behöver du:
3 msk chiafrön
1,5-2 dl kokosmjölk (jag blandade ut den krämiga delen med ”kokosnötsvattnet”)
2 msk kokosflingor
2 msk kakao
1 msk jordnötssmör
en knivsudd vaniljpulver
lite agavesirap/honung/lönnsirap
litelite salt

Gör så här:
Blanda ihop samtliga ingredienser så att alla chiafrön blir blöta.

Ställ i kylen i ett par timmar men gärna över natten. Toppa med exempelvis bär och jordnötssmör (jag blandade ut jordnötssmöret med vatten så att det gick att ringla över jordgubbarna).

Foto: Flora.metromode.se

Nästa bild
Josefins chiapudding

Josefins chiapudding

Du behöver: Chiafrön, Havredryck, kanel, kardemumma.

Häll 2 dl havredryck i en skål. Tillsätt 3 msk Chiafrön. Krydda med kanel och kardemumma (gå på känsla)

Blanda med en gaffel och ställ i kylen i några timmar. Jag brukar göra på kvällen och låta den stå över natten.

Lägg upp i ett glas och toppa md något gott. Jag brukar köra på cocos eller bär. Mums!

Foto: josefindahlberg.metromode.se

Nästa bild
Chiapudding med nötter

Chiapudding med nötter

2 dl mandelmjölk
3 msk chiafrön
1 msk jordnötssmör
1 msk hackad mandel
lite kanel
en nypa havssalt

Nästa bild
Chai-chiapudding

Chai-chiapudding

2 dl valfri mjölk
1 tepåse/tekula chaite
kanel
vaniljpulver/socker eller frön
lite sirap eller annan sötning
3 msk chiafrön

Värm mjölken på spisen tillsammans med ditt te. Tillsätt kanel, vaniljen och sötning om du väljer att ha det. Låt det dra ihop sig en liten stund och ta sedan av från plattan så att det kan svalna. Blanda i dina chiafrön, häll alltsammans i en skål/glas/burk och ställ in i kylen tills den stelnat. Servera med frukt och bär eller ät den bara som den är.

Nästa bild
Krämig chiapudding med choklad

Krämig chiapudding med choklad

Galet god! Och passar perfekt som dessert!

 

12 msk valfri mjölk (jag använde soyamjölk)
4 msk chiafrön
6 st urkärnade dadlar
1 msk jordnötssmör
1 msk raw choklad pulver
1 tsk äkta vanilj socker ( behövs ej)

Mixa alla ingredienser noggrant i en mixer. Jag toppa de den inte med någonting för den var så god men kan vara gott med färska bär som exempel hallon.

Jag pudrade lite choklad-pulver som dekoration.

Nästa bild
Foodjunkies chiapudding

Foodjunkies chiapudding

Chiafrön
Soyamjölk
Riven kokos
Agavesirap

Rör ihop alla ingredienser och låt det stå i kylen över natten.  Toppa med granatäpple, kiwi, hallon, färsk fikon och jordnötssmör och pudra över acaipulver.

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
Chiapudding med hallon och blåbär

Chiapudding med hallon och blåbär

2 dl havremjölk
3 msk chiafrön
1/2 dl hallon och blåbär
1 tsk honung
en nypa vaniljpulver

Nästa bild
Chiapudding med kanel, kardemumma och mango

Chiapudding med kanel, kardemumma och mango

1 portion:
3-4 msk chiafrön
2 dl rismjölk
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma

Topping:
en halv mango
gojibär
aroniabär

Häll rismjölk, chiafrön, kanel och kardemumma i en skål eller glasburk. Rör om så allting blandas och låt stå under lock i kylen 3-4 timmar, gärna över natten.

Häll upp i glas och varva med bitar av mango, gojibär och aroniabär eller dina favoritbär.

Receptet avser ett glas, vill du göra två portioner är det bara att dubbla.

Foto: anjaforsnor.metromode.se

Nästa bild
Chokladpudding med chia

Chokladpudding med chia

2 portioner:
Steg 1
3,5 dl kokosmjölk
4-5 msk chiafrön

Blanda kokosmjölk och chiafrön så fröna sväller i mjölken, precis som en vanlig chiapudding.

Låt stå i kylen minst 30 minuter, gärna över natten.

Steg 2
1 ekologisk banan
2 msk rå kakao
1 dl hallon
rostade kokosflarn

Mixa chiapuddingen med banan och rå kakao. Servera med hallon och kokosflarn.

Foto: anjaforsnor.metromode.se

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!