Creative

Creative tipsar: Dessa sommarprat längtar vi mest till

sommarprat
Sommar! Äntligen! Förutom klassikerna som glass, bad, picknick och sol så är såklart sommarpraten ett stående inslag i den svenska sommaren. Creative har listat sina favoriter ur sommarens tablå.

Danica Kragic
Robotproffs som forskar i datorseende och robotik och svensk professor i datalogi. Peppar på spännande grejer om framtiden i detta prat.

Gloria Ray Karlmark
Medborgarrättskämpe född i Arkansas i USA. 1957 när hon fyllde femton år var hon en av de nio första afroamerikaner som började studera på en segregerad high school. De var tvungna att ha soldater runt sig för att överhuvudtaget kunna röra sig i skolområdet. Sedan sjuttiotalet bor Gloria i Sverige.

Tiffany och Bianca Kronlöf
Genierna bakom SVT:s Full Patte och fullfjädrade feminister.

Emil Jensen
Dör för artisten och poeten Emil Jensens vackra och vemodiga texter.

Markus Krunegård
!!! Äntligen va

Sara Mohammad
Människorättsaktivist med fokus på hederskulturen. Hon lever under skyddad identitet och när hon var 17 år tog hon avstånd från sin familj. Hon misshandlades och hotades till livet av sin bror som ville byta henne mot en kvinna han ville gifta sig med.

Anna Ternheim
Peppade av samma anledning som Emil Jensen! Summer Rain är till exempel en av världens vackraste låtar tycker vi.

Alexander Bard
Före detta Army of Lovers medlemmen är numera framtidsguru på heltid. Redan 1995 förutspådde han hur internet skulle påverka oss och våra liv. Är man nyfiken på framtiden är det här sommarpratet för dig.

Ida Sjöstedt
Sveriges tylldrottning som klär allt från kungligheter till bloggare. Alla har väl någon gång drömt om att få gifta sig i en Ida Sjöstedt-blåsa?

José Gonzalez
Singer-songwriter som blir världskänd över en natt med sin cover på The Knifes Heartbeat 2003. Kan bli ett intressant sommarprat om en framgångssaga med Gonzalez lena röst.

Kerstin Ekman
Deckardrottning och ledamot av Svenska Akademin. Har ni läst Händelser vid vatten? Gör det!

Silvana Imam
Sommarpraten avslutar i ett perfekt crescendo med rapparen, feministen och en av Sveriges starkaste lysande stjärnor Silvana Imam.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto: Maja Suslin / TT och Fredrik Sandberg / TT

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!