Creative

Creatives Sara Edström tipsar om aktiviter, mat och shopping i Amsterdam

Saras-AmsterdamCreatives Sara Edström har besökt Amsterdam och skrivit ihop sina bästa tips i en Amsterdamguide. Här kommer ett litet utdrag.

”I Amsterdam finns så himla mycket mer än Red light district och alla coffee shops med bröliga tonårsgäng som testar vingarna. Det finns fina caféer och restauranger, roliga små butiker, intressanta museum och fina gator vid kanaler att vandra på. Och tusen cyklar att akta sig för.”
 
ÄTA

1. Little collins (Eerste Sweelinckstraat 19F) — En brunchrestaurang i De Pijp och mitt favvoställe på hela resan. Trevlig personal, helt immigt av stekos och jättegod mat. Mina eggs florentine med mangold var m m m.

2. Sir hummus (Van Der Helstplein 2) — Hummusbaserade rätter med tillbehör. Jättegott och snäll personal. Tyckte SÅ mkt om detta ställe.

3. De kas (Kamerlingh Onneslaan 3) — Beläget i ett stort växthus med odlingar utanför, en bit från centrala Amsterdam. En himla fin restaurang som lagar med närodlade råvaror som är i säsong. Jag bjöd mamma på lunch här som födelsedagspresent och det var det godaste jag ätit på… ever? Drömmer fortfarande om detta.
 
BUTIKER

1. Wildernis (Bilderdijkstraat 165F) — Butik/kafé fyllt med hängande växter från amplar i taket. Säljer fina små inrednings- och planteringsrelaterade saker och har en liten fikadel.

2. Episode (här och var, t ex Berenstraat 1)— Vintageaffär som finns på flera platser (både vid de nio gatorna + Waterlooplein samt i nordväst) och som både säljer gamla grejer och syr om plagg till modernare modeller (typ som Beyond Retro).

3. Mendo (Berenstraat 11) — Butik för konstböcker.
 
FIKA

1. Toki (Binnen Dommersstraat 15) — Gott kaffe och fin inredning. Mkt hipstrigt & vänlig barista.

2. Scandinavian embassy (Sarphatipark 34) — Liten kaffebar som några svenskar startat med bra kaffe! Filter och espresso och många bönor att välja mellan.

3. Cottoncake (1e Van Der Helststraat) — Kafé/butik i De Pijp som säljer små fina inredningsdetaljer och lätt lunch.
 
GÖRA

1. Stedjelik museum — Svinfint museum för modern konst och design. Jättetips!

2. Kattenkabinett — Ett asknäppt litet museum. Det är en gigantisk privat samling av kattrelaterad konst. Affischer, skulpturer, tavlor och några riktiga missar en kan klappa på. Och så himla fina lokaler i ett gammalt townhouse.

3. Botaniska trädgården — Missa inte den jättefina botaniska trädgården med fjärilshus och ett stort regnskogigt växthus.

Läs hela Amsterdamguiden på Saras eminenta blogg!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!