Creative

En julkalender med makt

bild1
Om det är någon julkalender som du ska följa i år är det Maktsalongens feministiska kalender om makt. Vi tog ett snack med Molly Brundin på Maktsalongen för att få reda på lite mer.
 
För den som inte vet, vad är Maktsalongen?
Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhetsfrågor i det unga civilsamhället, till exempel genom att skapa separatistiska rum där unga kvinnor i ledarpositioner kan lyfta och stötta varandra och genom att ge organisationer verktyg att jobba jämställt. 
 
bild2
 
Vad kan en förvänta sig av en makt-julkalender?
En öppen diskussion om makt som förs av ett gäng mäktiga kvinnor. Är makt bra eller dåligt? Vem har makt? Hur ser bilden av makt ut? Hur känns makt? Hur kan vi rubba maktordningar? 
 
bild3
Var kan vi följa den?
På Maktsalongens Instagram, Facebook och Twitter.
 
Sker något spektakulärt på den tjugofjärde lucköppningen?
Ja!
 
bild4
Är makt viktigt?
Makt är ett krångligt begrepp som många associerar med något negativt. Det är rimligt, eftersom världen ser ut som den gör. Vi tror att bilden av vad makt är och vem som har makt måste skifta, “makt” måste sluta likställas med “gubbe i slips”. För att det ska kunna ske måste vi skapa mer mångfald i representationen av “makt”. Vi hoppas att Maktkalendern kan leda till att fler kvinnor ses som mäktiga och börjar se sig själva som mäktiga. 
 
Följ maktsalongen:
maktsalongen.se
twitter
instagram
facebook
Den 5 december kommer vi även börja sända vår första podd på soundcloud.com/maktsalongen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!