Creative

Seluahs låt ger fingret åt sexuella trakasserier mot kvinnor

Seluah-puffRapparen Seluah Alsaati berättar om uppkomsten till ”Min kropp är min” – låten som tar avstånd från sexuella trakasserier mot kvinnor. Vi på Creative är ivriga på att få veta mer.

Hej hej hallå Seluah! Berätta lite om dig själv.
Fick precis ett mess från min vän som skrev: Du tycker inte bara på internet, du tar megafonjäveln och LEDER en demonstration. Hehe jo med det är väl typ jag. Jag gillar att engagera folk och jag gillar att kämpa för det jag tror på.
 
Vad fick dig att göra låten ”Min kropp är min”?
Alla började prata om sexuella trakasserier mot kvinnor, men att det sker är inget nytt för oss tjejer och att det bara skulle handla om en viss typ av killar är inte sant. Det fanns så mycket jag ville säga och det har jag kunnat göra med den här låten.
 
Hur länge har du hållit på med musik?
Bara ett och ett halvt år! Det började med en 30-årskris och jag tänkte: Om jag ska bli rappare så är det nu eller aldrig. Då visste jag knappt vad en takt är och nu har jag redan släppt min första låt!
 

 
Vilken line ur låten tycker du är viktigast?
”Om jag vill ha dig så välkommen in, om inte försvinn, min kropp är min, min kropp är min!”
 
Vem är din största internetcrush?
Haha! Det kan jag väl inte avslöja?! Men får man säga en FB-grupp? I så fall är det tunga StreetGäris där tjejer varje dag postar verkliga berättelser som kan vara superhemska eller värsta hjältegrejerna, men där alla peppar varandra och ger kärlek tillbaka.
 
Vilka är dina topp 3 förebilder?
1. Rapparen Angel Haze som spottar rader som ingen annan.
2. Rapparen och feministen Cleo, för att hon alltid ger plats till andra brudar på scen och för att hela hon skiner.
3. Min vän Atusa Rezai från Rädda Barnen, på möte med henne behöver man inte prata själv, allt som kommer från hennes mun är guld.
 
Vilken är din bästa lärdom i livet?
Jag tar tyvärr aldrig lärdom från misstag i livet, jag bara gör om dem igen och igen…
 
Vad kommer nästa låt handla om?
Den kommer handla om allt sjukt som händer i Sverige just nu. Nazister som slår ner folk på gatorna och svensk flyktingpolitik som just nu stänger dörren för människor i nöd.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!