Creative

Stockholmssommar – vi tipsar om de bästa aktiviteterna

stockholmssommar 1
Blir det Stockholmssommar för dig med? Parkhäng och nattliga dopp i all ära, men ibland börjar det ju rycka i benen av rastlöshet. Creative har samlat ihop ett gäng olika aktiviteter för dig som ska stanna kvar i stan i sommar, alltifrån utomhusbio till DJ-workshops. Ha det så jäkla fint!
 
Popaganda på parkteatern
TID: 16 juli
PLATS: Galärparken
 
”För sjätte året i rad bjuder vi in till en av årets höjdpunkter: Popagandas årliga gästspel på PARKTEATERN Stockholms Stadsteater. I år utgörs programmet av Mavrick, Dolce, I Am Karate, Boys, ALVA och Bromma Disco. Årets festival hålls den 16 juli, så skriv genast in datumet i kalendern. I vanlig ordning håller vi till i vackra Galärparken på Djurgården. Samla kompisgänget för picknick i gröngräset, så lovar vi att bjuda på en fantastisk dag med grymma band och aktiviteter.”
 
Onsdagspub på Cyklopen
TID: Varje onsdag hela sommaren
PLATS: Magelungsvägen 170, T-bana Högdalen
 
”Vissa onsdagar har gästDJ’s, eller någonting annat speciellt, medan andra har öppen sladd, det vill säga att folk själv får plugga in sina musikspelare. Vad som alltid är likadant är att det alltid är på onsdagar, alltid öppnar 18.00 och kör till minst kl 22 (ofta längre). Och det finns alltid något vegetariskt/veganskt käk billigt.”
 
Böcker på taket
NÄR: Varje dag fram till 20 augusti
PLATS: Kulturhustaket, Sergels torg
 
”Kom och upptäck läsparadiset och läs några av våra bästa romaner, barnböcker, serier och film/musikböcker medan du tar en fika eller en svalkande dryck på KulturhusTaket i sommar!”
 
Lovely Days på Fryshuset
NÄR: Mån-fre t.o.m. 5 augusti
VAR: Fryshuset, Mårtendalsgatan 2-8
 
”Lovely Days är Fryshusets lovverksamhet under alla skollov. För att få delta i Lovely Days verksamhet måste du vara i målgruppen som är unga mellan 10-20 år samt betala årsavgiften på 50 kr plus en avgift för det lovs aktiviteter du vill delta i. Sommarlovet kostar 650 kr, inklusive lunch. Du får gå på hur många aktiviteter som du vill, men först till kvarn.”
 
DJ Workshop
NÄR: Tisdagar
VAR: Lava, Kulturhuset
 
”På tisdagkvällar har vi DJ workshops i vår ljudverkstad. Vi går tillsammans igenom utrustningen och grunderna inom mixning. Vi övar på enklare övergångar med hjälp av BPM-räkning, EQ och loopar. Inga förkunskaper krävs och musik finns på plats. För dig mellan 14 och 25 år.”
 
Waiting for Beyonce – open air popupvisning och Beyoncepreparty
NÄR: 25 juli
VAR: Långholmen
 
”Inför den episka Beyonce-spelning i Stockholm bjuder Cinema Queer in till en popupvisnigen av filmen Waiting for B följt av danceoke och Beyonce-rave! Eventet är gratis och öppet för alla queers och allierade Bey Hives. Kom till Långholmen, ta med din glitterbody eller bästa formation-hatt, ta med din beybey och move your body med oss! ”
 
Sommarbio
NÄR: 17-21 Augusti
VAR: Rålambshovsparken
 
”För en perfekt Sommarbiokväll, ta med familj, vänner, picknickkorg och filt till Rålambshovsparken. Redan klockan 18.00 drar vi igång med aktiviteter, kom i god tid och njut av sommarkvällen med oss! Du väljer själv hur du vill sitta – i gräset, på en medhavd filt eller kanske en campingstol? Glöm inte heller en extra tröja, varma kläder eller någon att kramas med – det kan bli kyligt när solen har gått ner.”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!