Hälsa

Avsluta 2020 på bästa sätt! 7 insikter som kommer göra dig till en lyckligare version av dig själv

Det nya året är på ingång och vi är många som kommer att avlägga löften om ett bättre, mer hälsosamt och framförallt härligare år. Låt oss skippa de vanliga löftena som vi haft bara för att man “ska” och istället fokusera på sju vardagliga saker som kommer att göra oss lyckligare – här och nu! 

Foto: Unsplash

1. Var snäll mot dig själv

De säger att om vi talade till andra som vi talar till oss själva så skulle vi inte ha några vänner, och visst ligger det något i det. Gör 2021 till det år då du började att vara lika snäll mot dig själv som du är med dina vänner. Säg fina saker, rensa bland de dåliga tankarna som bara trycker ner dig och tillåt dig själv att få begå misstag och inte vara perfekt. Ingen är nämligen det!

2. Sluta straffa dig själv 

Vissa dagar har vi den energi som krävs för att vara den bästa versionen av oss själva medan vi andra dagar inte alls orkar det, vilket är okej. Det viktiga är att sluta straffa dig själv för att du kanske inte hade bästa energin på jobbet idag, eller inte orkade ta dig till gymmet, utan tillåta dig själv att vara en människa med allt vad det innebär.

3. Sluta att jämföra dig med andra (en gång för alla) 

Det är så enkelt att hamna i fällan, vi vet. Att jämföra sig med vännerna, kollegorna eller “kändisarna” på sociala medier. Alla dem som verkar ha så roliga och spännande jobb och liv. Men du måste sluta med det, då det bara får dig att må dåligt och det förtjänar du inte. Ta dig några minuter och titta på dina egna personliga prestationer, och beröm dig själv över hur långt du faktiskt har kommit på din väg som bara du har vandrat.

4. Spendera tid i naturen 

Naturens krafter är läkande på ett sätt så att det känns ända in i själen. Har du inte tid att spendera i skogen eller vid vattnet om vardagarna så planera in sådan tid på helgen. Ta en promenad och försök vara här och nu, lyssna till ljudet från fåglarna eller snön som samlas under dina skor när du går. Inte nog med att du får solljus och frisk luft, du får motion på köpet.

5. Hitta din typ av meditation 

Kalla det meditation eller mindfulness (eller vad du vill) men hitta ett sätt som får dig att slappna av och komma ifrån myllret av tankar som trängs efter en lång dag på jobbet eller i skolan. Det kan handla om djupa andetag, en yoga-position eller en kvart med en meditations-app om dagen. Hitta det som passar dig!

6. Lägg ifrån dig mobilen 

Låt inte mobilen vara det sista du kollar innan du går och lägger dig på kvällen för att den även ska vara det första du kollar när du vaknar. Försök bli av med beroendet vi många delar och gör något “riktigt” istället. Krama din hund, koka en kopp te till dig och din sambo eller ta en löprunda. Faktum är att du kommer att bli mindre stressad och sova bättre på köpet.

7. Se dig själv genom ögonen på någon som älskar dig

Titta på dig själv från ögonen på någon som älskar dig: dina föräldrar, dina morföräldrar, vänner, partner eller dina barn. Se hur mycket de älskar dig för den du är och förstå att du faktiskt duger. Har du svårt att se vad dem ser så fråga rakt ut: “Vad älskar du hos mig?” Svaren kan överraska dig!

Källa: Lifehack 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!