Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

9 tips för effektiv transportlöpning för dig som vill springa till och från jobbet

Morgonlöpning är ett skönt sätt att tanka energi inför dagen medan en löptur hem från jobbet ger en möjlighet att rensa tankarna och fylla lungorna med frisk luft. Kort och gott, testa transportlöpning – du kommer inte att ångra dig!

springa till jobbet

Att springa till och från jobbet är dessutom ett tidseffektivt sätt att hinna få in träningen i en annars fullspäckad vardag. Här är 9 tips på hur du gör transportlöpningen så enkel som möjligt – hemligheten stavas planering (surprise surprise)!

1. Planering är en förutsättning för att transportlöpningen ska fungera. Packa din löparryggsäck med arbetskläder och lägg fram löparkläderna kvällen före så känns det inte lika stressigt och jobbigt att komma iväg på morgonen.

 

2. Har du inte dusch på jobbet? Försök hitta ett gym eller en idrottsanläggning och kom överens med personalen om att få använda omklädningsrummet för en rimlig peng. Om det inte är möjligt så är det en bra investering att skaffa ett gymkort, då kan du även använda det till din alternativa träning. Löparkroppen mår bra av styrke- och rörlighetsträning.

 

3. Om du har dusch på jobbet, se till att ha en uppsättning med dusch- och hudvårdsprodukter på kontoret. Försök att samla ihop till ett fullvärdigt utbud så slipper du släpa sakerna fram och tillbaka. Om ni är flera som brukar träna på jobbet kan ni kan gå ihop och köpa några gemensamma produkter och hårfön.

 

4. Planering är verkligen a och o (det tål att upprepas!). Ska du springa till jobbet på tisdagen är det bra att redan på måndagen ta med sig de kläder och skor du ska ha på dig nästkommande dag. Då slipper du bära med dig det i löparryggsäcken. Du kanske springer hem på måndagen och sedan till jobbet på tisdagen, då kan du lämna skor och ytterplagg som du sedan kan använda igen efter tisdagens morgonlöpning.

 

5. Ett bra sätt att få bort dålig lukt ur kläderna efter träningen är att ta med dem in i duschen, skölja ur dem i vattnet med lite duschkräm eller schampo och sen vrida ur dem. Lägg dem i en plastpåse, knyt ihop ordentligt och ner i väskan. Då behöver du inte oroa dig för att kläderna ska lukta och det är dessutom ingen fara att de är blöta eftersom du kommer hänga upp dem så snart du kommer hem.

 

6. Om du inte har en lagom lång transportsträcka till jobbet kan du på olika sätt anpassa distansen efter dina behov. Ta en extra omväg om du bor “för” nära eller ta bilen/bussen en bit på vägen om du bor långt bort. Arbetar du i stan, men bor utanför, kan du undvika bilköer, dyra parkeringsavgifter och vägtullar.

 

7. Undvik att springa långa sträckor längs de mest trafikerade vägarna för att slippa dra ned extra mycket dålig luft när du anstränger dig.

 

8. Transportlöpning kräver att du har en bra löparryggsäck (alternativt rymliga fickor eller en midjeväska, om du redan har det mesta på jobbet). Tänk på att välja en ryggsäck som du kan fästa med ett band runt midjan och ett runt bröstet så att den inte skumpar mot ryggen när du springer.

 

9. För att få till ett lyckat morgonpass måste du testa dig fram till hur du ska äta för att ha tillräckligt med energi. Vissa behöver en lätt frukost före löpningen, till exempel en smoothie eller en skål yoghurt. Andra klarar sig till efter passet, speciellt om du har ätit ett lite stadigare kvällsmål. Kom också ihåg att ladda jobbkylen med frukostmat som du kan äta när du kommer fram. Knäckebröd med avokado, yoghurt med müsli och ägg som du kokar på plats är smart och mättande exempel. Väljer du att transportspringa är det även bra att ha ett mellanmål till hands på eftermiddagen, så att du får ut maximalt av passet.

Läs också:

10 enkla tips som gör det mycket lättare att morgonträna.

Redo för träning- De snyggaste träningskläderna just nu.

6 hälsosamma fördelar med att gå upp en timme tidigare på morgonen.

Städning är också träning – så kommer du i form genom att tänka utanför boxen.

Hemligheten bakom hur du håller träningslusten vid liv.

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!