instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Dags att damma av löpskorna! Så klär du dig rätt (och snyggast) för vinterlöpningen

Av:

Du behöver inte vänta med löpträningen tills det blir barmark och varmt i luften. Det går alldeles utmärkt att fortsätta springa utomhus även när det är kallt och snöigt – särskilt om du väljer bra träningskläder och löparskor.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Metro Mode, affiliatelänkar till återförsäljare kan förekomma.

Tänk lager på lager när du klär dig för vinterlöpningen. Att klä sig i flera tunna lager har många fördelar jämfört med färre och tjockare plagg. Luften mellan lagren värmer, det blir lättare att röra sig i plaggen (än om du klär dig i en stor bylsig tröja) och du kan plocka av dig något av de yttersta lagren om det blir för varmt.

Förutom flerlagersregeln så bör alla dina träningsplagg vara i funktionsmaterial. De vanligaste fukttransporterande materialen i träningskläder är merinoull och syntetmaterial, som polyester. Bomull drar istället åt sig fukten, något du vill undvika när du svettas ute i kylen! Och kom ihåg att välja funktionsmaterial även i underkläder, mössa och vantar.

Många fortsätter att springa i sina vanliga löparskor året om och det funkar bra i de flesta fall. På isiga underlag får du bäst grepp med metalldubbar, men om du inte vill investera i ett par nya skor är metallbroddar/halkskydd som du trär på dina vanliga löparskor ett bra alternativ.

5-minuters-regeln!

Var extra noga med att värma upp i lugnt tempo när det är kallt ute, så att din andning hinner anpassa sig till temperaturen och tänk på att de första 5 minuterna av rundan ska kännas lite kyliga. Om du är varm innan du ens har fått upp flåset är risken stor att du snart börjar svettas floder. Och glöm inte reflexen!

Fördelar med lager-på-lager-principen:

1. Luften mellan lagren värmer

2. Kläderna för bort fukten från huden

3. Huden andas bättre

4. Det blir lättare att röra sig i plaggen

5. Om det blir för varmt kan du plocka av något av de yttersta

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår