Vegetarisk Pad Thai med sötpotatis – ett måste i veckans matlådor
Den bästa vardagsmiddagen (och matlådan!) är den som går snabbt att fixa, smakar gott och ger mycket näring. Den här lätta och fräscha varianten av pad thai uppfyller alla kriterier!
Byt ut de vanliga nudlarna mot den näringsrika sötpotatisen och du är redo att skapa vardagsmagi i köket. Proteinrika bönor och jordnötter får sällskap av en smakrik sojasås och koriander. Och det bästa – du wokar ihop alltsammans på en kvart! Du hittar receptet nedan!
Pad thai med sötpotatis, jordnötter och koriander
Ingredienser
(4 portioner)
Dressing
3 msk naturellt jordnötssmör
3 mask tamarisoja
1 msk sesamolja
1 msk lönnsirap
1 tsk färsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk limesaft
1/2 tsk salt
3 tsk grönsaksbuljong
Pad thai
1 msk olivolja
1 liten gul lök, hackad
1 röd eller gul paprika, tunt skivade
2 medelstora sötpotatis, skalade
1/2 dl grönsaksbuljong
1 dl edamamebönor (finns i frysdisken)
3 msk hackad koriander
Garnering
1 msk sesamfrön
2 stjälkar vår- eller salladslök, hackade (både den vita och gröna delen)
2 msk lättsaltade jordnötter, grovhackade
Gör så här:
1. Vispa samman alla ingredienser till dressingen i en skål, täck över med plastfolie och ställ in i kylen.
2. Gör nudlar av sötpotatisen med hjälp av en spiralizer, grönsakssvarv eller potatisskalaren.
3. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i den gula löken och paprikan. Woka i cirka fem minuter.
4. Tillsätt nudlarna och grönsaksbuljongen och fortsätt woka tills nudlarna börjar mjukna.
5. Häll dressingen över nudlarna och rör om så att de är ordentligt täckta. Koka upp och ta sedan pannan från värmen.
5. Rör ner edamamebönorna och den hackade koriandern.
6. Vid servering, dela upp din pad thai i fyra skålar och garnera med sesamfrön, vårlök och jordnötter.
Recept & Foto: Wellandgood.com