Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

4 kändisar som pratat om sin psykiska ohälsa: “Jag fick panikångest innan jag gick upp på scen”

Psykisk ohälsa finns överallt och kan drabba vem som helst. Det spelar ingen roll om du är världskändis eller en student i Sundsvall. Cara Delevingne, Demi Lovato och Selena Gomez har alla pratat öppet om sin psykiska ohälsa och vi hoppas att fler också vågar prata om det.

Foto: REX

Cara Delevingne

För Esquire berättade hon om att hon började kämpa med psykisk ohälsa och depression när hon var 16 år. Hon kände att hon behövde vara stark eftersom inte henens mamma var det, tillslut blev det för mycket. ”Jag blev självmordsbenägen. Jag kunde inte hantera det längre. Jag insåg hur bra jag hade det och hur privilegierad jag var, men jag ville bara dö. Jag hade så dåligt samvete över det och hatade mig själv för det, det blev en ond cirkel. Jag vill inte existera länge. Jag ville att varje molekyl i min kropp skulle försvinna. Jag ville dö.” Hon har även berättat för E! News hur viktigt hon tycker det är att vi pratar om psykisk ohälsa, ”Psykisk ohälsa syns inte, men jag hoppas att vi kommer höra om det. Jag vill att vi ska prata om det.”

Selena Gomez

Hon har vid ett flertal tillfällen berättat om hur hon lever med panikångest och dålig självkänsla. För Vouge berättade hon om när hon ställde in sin Revival turné förra sommaren, ”Jag var deprimerad och hade ångest. Jag fick panikångest precis innan det var dags att gå upp på scenen och direkt när jag gick av”. Efter att hon ställt in turnén stängde hon av sin telefon i 90 dagar och började med terapi, något hon beskriver som både det bästa och det jobbigaste hon gjort i sitt liv. ”DBT (Dialektisk beteendeterapi) har förändrat mitt liv, jag önskar att fler skulle prata om terapi”.

Demi Lovato

Sångerskan har både tacklat bulimi och anorexi och är diagnostiserad bipolär. För Elle berättar om hur hon mådde när hon levde med sina ätstörningar. ”När jag var bulimiker, visste jag att jag hade problem. När jag var anorektiker, visste jag att det var ett problem. Men jag var inte på en plats där jag kunde sluta.” När hon sen fick reda på att hon var bipolär kändes det lättare. ”Att få diagnosen bipolär var en lättnad. Nu hade jag inget val än att gå vidare och lära mig att leva med det”, skriver hon på Be Vocal.

Chrissy Teigen

Chrissy berättade att efter hon fött dottern Luna drabbades av förlossningsdepression, ”Jag förstod inte varför jag var så olycklig. Jag skyllde det på att jag var trött och att jag växt ifrån den jag var, ”Jag kanske inte är en rolig person längre, kanske jag bara ska vara mamma.” Hon berättade även att hon brukade förvara kläder och filtar i skafferiet så hon inte behövde gå upp på övervåningen, ”Under den perioden kom det många spontana gråtattacker.”

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!