Lemon curd pie – enkel och nyttig efterrätt
Med den här fräscha citronpajen gör du garanterat succé på nästa middagsbjudning. För vem vill inte avsluta kvällen med en nyttig och ljuvligt god efterrätt? Att den dessutom är enkel att göra och raw (glutenfri, inget vitt socker – du behöver inte ens ugn!) är en riktigt bra bonus.
Du hittar receptet nedan!
Recept: Green Sweets and Treats av Erika Billysdotter
Lemon curd pie
(ca 16 personer)
Pajbotten
4 dl mandel
1 dl kokos
3 dl torkade aprikoser, osvavlade
1 msk kokosolja, rumstempererad
¼ tsk bourbonvanilj
1 nypa salt
Lemon curd
8 dl kokosfingor
3 dl honung
2 dl smält kokosolja
6 citroner, juice och rivet skal
1 tsk gurkmeja
Garnering
Björnbär
Blåbär
Blåklint
Gör så här
1. Mixa mandel och kokos i mindre bitar i en matberedare.
2. Tillsätt aprikoser, vanilj, kokosolja och salt och mixa till en massa.
3. Tryck ut massan i en pajform (20–24 cm i diameter), klä även upp på kanten.
4. Mixa sedan fyllningens kokosfingor i en matberedare till en fuktig massa. Det tar ett tag innan kokosen slås sönder och släpper ifrån sig oljan, så mixa på!
5. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa så slätt som din mixer förmår.
6. Bred ut fyllningen över pajbotten.
7. Låt stelna i kylen i cirka 2 timmar.
Fotograf: Kristina Sälgvik