Frysta bananbitar med jordnötssmör doppade i mörk choklad
Banan och choklad är en ljuvlig kombination som vi mer än gärna bjuder på till helgen. Släng in lite krämigt jordnötssmör och du har en enkel – och supergod – sötsak att imponera på dina vänner och familj med (eller så äter du upp alla själv…).
Att mixa frysta bananer till glass är en riktig succé-efterrätt – men den får stark konkurrens av de här bananbitarna som du, i stället för att mixa, fyller med jordnötnötssmör och doppar i mörk choklad. Välj ett smör som endast innehåller nötter och eventuellt lite salt. Förutom jordnötssmör går det utmärkt att välja ett smör gjort av till exempel mandel eller hasselnötter.
Här hittar du fler goda Recept
Frysta bananbitar med jordnötssmör doppade i choklad
Du behöver:
1 banan
2 msk jordnötssmör (eller annat) nötsmör
50 gram smält mörk choklad
Gör så här:
1. Skiva bananen och bred en klick jordnötssmör mellan två skivor.
2. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad eller i mikron.
3. Doppa banan- och jordnötsbitarna i mörk choklad och ställ in i frysen cirka 20 minuter tills chokladen stelnat och bananen blivit fryst.
4. Ta fram precis innan servering då de smälter snabbt. Njut!
Fotograf: & Recept: Anja Forsnor/Metro Mode