Fyll på med grön energi – enkel zucchinipasta med halloumi
Spagetti går att göra på flera grönsaker men vår favorit är gjord på zucchini. Skär strån med hjälp av en smidig spiral slicer, eller använd dig av en potatisskalare eller kniv. Den här enkla, mättande och gröna rätten passar lika bra till lunch som middag. Toppa med en god örtdressing och servera med ett fluffigt bröd.
Nedan hittar du receptet – perfekt att testa redan i helgen!
Fler goda recept hittar du här.
Zucchinipasta med halloumi
Du behöver:
Recept för 2 personer:
1 zucchini
50 g rucola
10 champinjoner
1 avokado
10 st cocktail tomater
½ dl rostade valnötter
50 g fetaost
200 g halloumi
Dressing:
½ dl olivolja
t tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1 klyfta vitlök
Gör så här:
Gör ”spagetti” av din zucchini med hjälp av spiral slicer, potatisskalare eller kniv.
Fräs champinjoner i smör med en klyfta pressad vitlök.
Rosta valnötter i en torr stekpanna tills de fått färg.
Blanda dressing genom att blanda samtliga ingredienser med pressad vitlök.
Skär halloumi i lagom tjocka bitar (ca ½ centimeter) och stek på hög värme i olja – ca en minut på varje sida. Lägg sedan på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.
Portionera ut zucchini-spagetti på fat, strö över rucolablad, skivad avokado, tomater, vitlöksfrästa champinjoner, rostade valnötter och sist stekt halloumi och fetaost.
Fotograf: Halfbakedharvest.com