instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Glöm bubbel med socker – nu är skinny champagne här

Av: Cassandra Brunstedt

Nu kan du luta dig tillbaka och njuta av ett glas bubbel (och alla dess hälsofördelar) helt utan socker. Skinny Champagne har nämligen lanserat vanlig champagne, rosé champagne och prosecco helt utan tillsatt socker. 

 

Kvinnan bakom de sockerfria bubblorna är den före detta BBC-hallåan och entreprenören, Amanda Thomson. Idén föddes när Amanda studerade i Paris på det kända kulinariska institutet Le Cordon Bleu School.



“Jag är uppfostrad av en hälsomedveten mamma som lärde mig att socker var djävulen. Det visade sig att hon hade rätt. När jag växte upp blev jag förälskad i champagne och ville därför skapa en samling riktigt bra viner, helt utan eller med väldigt lite socker.” säger Amanda.

 

För att förklara skillnaden: Vanlig bubbel innehåller mellan 12 – 50 gram socker per liter. Skinny champagne innehåller inget tillsatt socker och skinny prosecco innehåller 7 g per liter. I dag säljs den inte i Sverige men har du vägarna förbi Selfridges i London så kan du köpa på dig några flaskor.

 

Vill du testa någon annan variant av sockerfri bubbel så finns det andra leverantörer att hålla utkik efter på Systembolaget med “non dosage” eller “brut nature” på etiketten.

 

Källa: Thomsonandscott.com 

Foto: Unspalsch.com 

Annons

 

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår