Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Grilla nyttigt och gott i sommar – 8 tips för en lyckad middag

I sommar vill vi grilla varje kväll – och lastar gärna tallrikarna fulla med härliga grönsaker, fisk, fräscha såser och sallader. Här hittar du åtta tips på hur du gör grillmiddagen så god och hälsosam som möjligt.

Foto: Traningsgladje.metromode.se & Unsplash

1. Grönsaksstänger smakar gott både före och till maten. Vi gillar att skiva upp gurka, selleri, morötter och blomkål som gör sig utmärkt tillsammans med guacamole eller hummus. Grönkålschips är en annan hit att bjuda på medan maten ligger på grillen.

2. Varva den klassiska tomat- och mozzarellacapresen med grillade persikor och mozzarella. Söt och fräscht förrätt!

3. Du måste inte slänga en stor köttbit på grillen, det finns massor av goda vegetariska livsmedel att grilla. Testa portabellosvamp, zucchini, aubergine och majskolvar. Pensla med en god marinad och servera de grillade grönsakerna till en lätt fransk potatissallad.

4. Fisk i foliepaket är en riktig sommarrätt som gör sig bra på grillen. Här är ett enkelt och gott recept med lax och torsk från Ida Warg.

Du behöver:

Grytbitar av lax och torsk

kokt potatis

skivad tomat

baby spenat

timjan

gräslök

färsk basilika

en stor klick smör

färsk dill

citron

 

Gör så här: Koka potatisen. Lägg på önskad mängd av allt och vik ihop till ett paket. Lägg den på grillen. Min låg där i ca 15 min men tiden kommer bero på hur stora fiskbitarna är så håll lite koll. Jag har ingen grill hemma hos mig men då sa mamma att man kan koka potatisen i en gryta och sedan lägger man sitt paket ovanför med ett lock.

5. Satsa på en fräsch tomatsalsa till maten, den passar till det mesta på grillbordet och känns inte lika tung som många andra såser. Kolla in det här enkla receptet.

Gör såhär: Hacka 1-2 paket körsbärstomater i mindre bitar, pressa över rikligt med lime, citron eller saft från en grapefrukt, pressa över vitlök och en skvätt olivolja.
Hacka två avokados, klipp 1-2 krukor med färsk koriander och smaka av med salt och svartpeppar.

Foto: Unsplash

6. Låt salladen få spela en av huvudrollerna, istället för att bara vara det tråkiga tillbehöret som ingen egentligen vill ha. Grunda med en salladsbädd och lägg till godsaker som avokado, smulad fetaost, granatäppelkärnor, rostade frön och nötter, vattenmelon och kripigt äpple. Nyttigt och gott!

7. Avsluta middagen med en läskande dessert. Skiva upp vattenmelon, frys in skivorna och servera som isglass!

8. Andra härliga och fräscha efterrätter som garanterat gör succé efter grillningen:

Nyttig limebakelse med hallonkräm

8 enkla och nyttiga recept på nice cream

Chokladkaka med tofufrosting

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!