Hälsa

Internationella sömndagen – 5 tips för att somna enklare

Sömn spelar en viktig roll i att hålla oss friska, därför är det viktigt att förstå hur vi kan hjälpa oss själva genom en ordentlig sömn. Idag är det internationella sömndagen och nedan delar vi med oss av fem enkla knep som hjälper dig att somna både bättre och lättare!

Emma – The Sleep Company genomförde nyligen en undersökning på deras tre största marknader för att bättre förstå sovvanor i ett försök att hjälpa oss att förstå hur viktig vår sömn egentligen är och vilken inverkan den har på våra dagliga liv.

Konsekvenser för välmåendet

“Sömn spelar en viktig roll för att hålla oss i form och friska. Vår sömn går att jämföra med att ladda ett batteri. När batteriet är fulladdat har det den positiva energin som behövs för att prestera som bäst och det är samma sak för våra kroppar”, säger Verena Senn, sömnexpert och neuroforksare på Emma – The Sleep Company.

Att sova dåligt kan få många konsekvenser för välmåendet, framförallt om det pågår under en längre period. Det kan bland annat resultera i nedsatt immunförsvar, svårt att koncentrera sig och humörsvängningar. I Emmas studie visade det sig att över hälften av de tillfrågade inte hade någon rutin för när de går och lägger sig. Nedan har vi delat med oss av Emmas bästa tips för att lättare och bättre kunna somna.

Emmas snabba tips för att hitta en bra rutin innan det är läggdags:

  • Lägg bort telefonen.
  • Rensa huvudet genom att skriva några rader om dagen eller saker du ska komma ihåg till nästa dag.
  • Se till att sängen är en mysig plats, bädda fint, ha en extra kudde till exempel.
  • Varva ner genom några stretchövningar, yoga eller meditation.
  • Har du familj och kanske barn? Gör något tillsammans innan läggdags, till exempel en omgång brädspel eller kort.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!