Hälsa

Josefine “Yoga” Bengtsson om hur meditation lärt henne hantera psykisk smärta

Många kanske tror att meditation kan leda till depression. Men för Metro Modes bloggare Josefine “Yoga” Bengtsson är meditationens och yogans smärta ett sätt att finna acceptans. I ett inlägg på sin blogg skriver hon hur viktig smärtan är att möta för att hon ska släppa grubblande och få ny energi!

Foto: Instagram @josefinesyoga

Metro Modes bloggare Josefine “Yoga” Bengtsson får ofta frågor om varför hon gör det hon gör och varför hon medvetet utsätter sig själv för smärta. Varför hon väljer att stänga ute allt och alla när hon mår som sämst och varför hon inte bara kan leva som alla andra. Men för Josefine är det så mycket mer än bara smärta. För det är i hennes meditation, i hennes spirituella praktik, som hon finner acceptans.

Men det är inte alltid frid och fröjd. I ett inlägg på sin blogg skriver Josefine att meditation är långt ifrån bara bliss, harmoni och kärleksupplevelser. För i samband med meditation upplever hon även smärta. En smärta som ibland är så pass stark att den förgiftar hela hennes tillvaro. Men Josefine väljer ändå att utsätta sig själv för denna smärta, för henne har det nämligen aldrig varit något val. Att ignorera det som gnager inom henne är svårt och hon behöver ta tag i det hon sprungit ifrån i vardagens görande. Och det är precis det hon gör när hon timme ut och timme in sätter sig ner och mediterar.

Idag är det så lätt att att blunda för det som gör ont, för det som gnager inom en. I vår hektiska vardag ger vi inte oss själva tillräckligt med tid att sätta oss ner och bearbeta smärtan. Men Josefine skriver att människans flykt och ignorans inte gör att känslorna försvinner, utan vi sparar dom bara till senare. Vi lagrar dom liksom i kroppen till senare och tillslut kommer kroppen säga stopp – det är här retreaten kommer in och blir Josefines räddning.

Vill du läsa hela Josefines inlägg? Du hittar det här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!