instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Nyttigt recept: Enkel blomkålspizza med endast fyra ingredienser

Av: Metro Mode

Alla som tror att pizzabotten gjord på blomkål antingen smakar kartong eller är alldeles svampig i konsistensens, testa de här recepten!



Blomkålspizzan är ett nyttigt alternativ för dig som är glutenintolerant, känslig mot för mycket vetemjöl eller som helt enkelt vill variera den vanliga kolhydratsstinna pizzadegen. Toppa den förgräddade bottnen med en god tomatsås och några skivor mozzarella och sätt in i ugnen igen tills osten har smält. Basilikabladen är pricken över i – och du har en supergod och enkel pizza. Du kan också inspireras av Foodjunkies variant nedan.

Pizzabotten på blomkål

Ingredienser

1 mediumstort blomkålshuvud

1 dl riven ost (tex. hälften mozzarella/hälften parmesan)

1 ägg

1-2 vitlöksklyftor

Gör så här

1. Dela upp blomkålen i mindre buketter.

2. Kör buketterna tillsammans med vitlöksklyftorna i matberedaren/mixern tills du får en deg-liknande konsistens.

3. Häll ner den rivna osten och ägget och mixa igen.

4. Platta ut den färdiga degen på en pizzasten eller på en plåt med bakplåtspapper.

5. Förgrädda pizzabotten på 225 grader i ca 10 minuter tills den blir gyllenbrun.

 

Vill du ha ytterligare tips på topping? Vad sägs om pesto, ricotta och rädisor eller sötpotatismos och avokado? Läs: Så enkelt gör du blomkålspizzabotten – plus 3 tips på fräscha pizzatoppings!

 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår