Chokladvåfflor – fyllda med en massa nyttigheter
Nygräddade, fluffiga chokladvåfflor fyllda med protein – toppade med rårörda bär och en klick kvarg är perfekta mellanmålet att njuta av när suget slår till.
Dessa våfflor passar även ypperligt bra som uppladdning inför träningspasset där det behövs extra mycket energi. Recepetet hittar du nedan!
Nygräddade, fluffiga chokladvåfflor fyllda med protein
Du behöver:
4 dl havregryn
2 dl chokladproteinpulver
2,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosflingor
2 äggvitor
3 dl havremjölk
1 dl kvarg
Till stekningen:
Kokosfett
Gör så här:
1. Värm upp våffeljärnet.
2. Ta fram stavmixer och mixa havregrynen till ett fint mjöl.
3. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
4. Rör ner havremjölk, äggvitor samt kvarg och blanda samman allt.
5. Lägg i kokosfett i våffeljärnet och grädda sedan våfflorna i några minuter tills de fått fin yta.
Enkel hallonsylt
Du behöver:
200 g färska eller frysta hallon
Flytande honung (efter önskad sötma)
Gör så här:
1. Koka upp frysta hallon med honungen.
2. Häll bort överflödig saft från sylten och servera till våfflorna.
Förslag på servering:
En klick kvarg med lite vaniljsocker i toppad med hemgjord hallonsylt.
Även supergott att toppa dina chokladvåfflor med Nutella.
Fotograf: Pexels