instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Vegetarisk bönburgare med valnötter – från Beyoncés tränares kokbok

Av:

Beyoncés tränare och kostexpert Marco Borges står bakom många goda och nyttiga recept. Med bönburgare som den här förstår vi varför Queen B är vegan!

Enkelt, nyttigt och gott, det är precis så vi vill ha våra middagsrecept. Det här vegoreceptet kommer från träningsfysiologen och näringsexperten Marco Borges’ senaste bok The 22-day revolution cookbook.

– Beyoncé älskade böntacosen med valnötter i den första boken, så jag tror att hon skulle älska min nya spin, säger Borges.

 

Bönburgare med valnötter 

 

Ingredienser

Valnötsmixen

2 dl valnötter, grovt hackade

1 msk balsamvinäger

1/2 msk kokosolja

3/4 msk spiskummin

1/2 msk mald koriander

1 nypa rökt paprikapuvler

1 nypa vitlökssalt

1 nypa mald svartpeppar

1 nypa salt

 

Burgarna

2 dl kokt quinoa

2 dl valnöttsmix

4,5 dl pintobönor, sköljda och avrunna

1 vitlöksklyfta, pressad

1/2 tsk havssalt

Mald svartpeppar, efter smak

 

1. Häll i alla ingredienser till valnötsmixen i en matberedare och mixa tills allt har blandats i grova bitar. Kör inte för länge.

2. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.

3. Häll ner den kokta och avsvalnade quinoan i en skål tillsammans med valnötsmixen.

4. Mixa pintobönorna i matberedaren en kort stund. Häll ner dem i skålen med quinoan och valnötterna. Tillsätt vitlöken, salt, peppar och mixa tills allting har blandats väl. Smaka av och krydda mer om det behövs.

5. Forma åtta biffar som du lägger på plåten.

6. Sätt in biffarna i ugnen i 20 minuter. Vänd dem försiktigt och kör i ytterligare 10-15 minuter.

7. Servera burgarna i bröd av valfri sort, toppade med till exempel tomatsalsa, avokado och picklad rödlök.

 

Recept: Wellandgood.com

Foto: REX,

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår