instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Selma Blair om sin MS: ” En ska inte behöva uppoffra sin stil”

Av:

Skådespelaren Selma Blair har tidigare öppenhjärtat delat med sig om sin multipel skleros (MS). På Oscarsgalans efterfest dök hon upp på röda mattan med en käpp som sällskap. I en intervju med Vanity fair berättar Blair att hon vill ändra modeindustrin.

Foto:  ENT/TT

Annons

– Jag är handikappad. Jag ramlar ibland. Jag tappar saker. Mitt minne är dimmigt. Och min vänstersida frågar om anvisningar från en trasig gps, skrev Selma Blair i ett uppmärksammat Instagram-inlägg.

Nu jobbar hon på att normalisera MS och vill skapa lättillgängligt mode för de som har diagnosen. Och när hon klev ut på Oscarsgalans Vanity Fair-efterfest, chic och snygg som vanligt, hållandes i en käpp sände hon ett starkt budskap till personer med liknande diagnoser.

– En ska inte behöva uppoffra sin stil. Jag tror att en käpp kan vara en grymt bra mode-accessoar, berättar hon.

Selma Blair vill att folk som är i behov av mobilitetshjälpmedel inte ska behöva känna oro och obehag när de använder sig av det. Hon vill också sätta stopp för fördomar.

– Vi med MS vill vara en del av det vardagliga livet, inte någon som personer byter väg för.

Källa: Harper’s Bazaar, Vanity Fair

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår