Hälsa

3 tecken på att du har låg självkänsla och behöver börja jobba med den

Att ha en dålig självkänsla kan yttra sig på många olika sätt. Det kan vara allt i från att du har svårt att säga ifrån till att bryr dig på tok för mycket om vad andra människor tycker och tänker… Om du känner igen dig i dessa tre punkter är det hög tid att aktivt börja träna upp självkänslan igen! 

Foto: Unsplash

Självkänsla är precis som starka muskler eller bra kondition en färskvara och någonting du (och vi alla) behöver jobba med aktivt – hela tiden. Här listar Lifehack tre tecken som visar på en otränad självkänsla.

1. De bryr sig alldeles för mycket om vad människor tycker och tänker

Personer med låg självkänsla är livrädd och samtidigt beroende av, vad andra människor tycker och tänker om dem. De fokuserar ofta på att andra människor har en negativ uppfattning om dem vilket inte behöver har någonting med verkligheten att göra.

2. De säger aldrig ifrån 

Osäkra människor med låg självkänsla kan ha svårt att sätta gränser och säga ifrån. De som hör till den typen har en förmåga att säga ja fast de menar nej och ständigt bli besviken som resultat. Det, för att de ofta känner sig utnyttjade!

3. De visar fientlighet

Det finns både dem som uttrycker sin osäkerhet genom att vara en kappvändare som alltid håller med personen de pratar med för stunden men de finns även dem som visar sin svaghet genom att trycka ner andra. Dessa människor kan tvärtemot kappvändarna sätta sig emot personer bara för att det får dem att känna sig lite “större”. Ofta kan de visa ett aggressivt beteende och vara väldigt svår att samarbete med.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!