Hälsa

Träningsexperternas egna upplägg: Så tränar de yoga, styrketräning och kondition i sommar

Håll träningsrutinerna vid liv i sommar – inspireras av våra tränings- och hälsoprofiler Ida Warg, Fannie Redman och Josefine Bengtsson som har knepen för hur du kombinerar semestern med svettiga träningspass.  

Sommaren är en ypperlig tid för träning. Dagarna är ljusare, känns längre och den (förhoppningsvis) varmare temperaturen gör det enkelt att köra ett styrkepass eller löprunda i tunna träningskläder praktiskt taget när och var som helst. Men sommaren betyder också semesterresor och oregelbundna dagar vilket för många gör att träningen tappas bort någonstans mellan grillkvällar och flygresor. Men det ena behöver inte utesluta det andra! Din kropp mår bra av träning hela året runt, anpassa den efter din kropps behov och läs träningsexperternas bästa tips i bildspelet.

Foto: Instagram/@idawarg & @fannieredman

Läs mer: Styrketräna hela kroppen på semestern med de här 3 passen

Josefine Bengtssons träningsupplägg

Josefine Bengtssons träningsupplägg

Så tränar jag i sommar
– YOGA, YOGA, YOGA! Jag älskar att yoga utomhus på gräset under solen.

Favoritpasset!
– För att värma upp kroppen brukar jag börja med Kundalini shaking i cirka 5 minuter. Därefter sätter jag på en härlig favoritlåt och bara låter kroppen röra sig som den vill. Jag kallar det lektid. 

När uppvärmningen är klar övergår jag till lite mer ”normal” och kontrollerad yoga bestående av ca 5-10 solhälsningar i olika form följt av några stående yogapositioner såsom krigare och balanser.

Efter det gör jag några härliga bryggor samt vänder mig upp och ner i huvudstående eller handstående. 

Avslutningen blir en magisk vila på rygg, så kallad Savasana.

1. Shaking (5 min)

2. Lektid (3 min)

3. Solhälsningar (5-10 stycken)

4. Stående positioner

5. Bryggor (3 stycken)

6. Huvudstående eller handstående (10-20 andetag)

7. Vila (10-20 minuter)

Knep för att hålla igång sommarträningen
– Under sommarmånaderna lever ju de flesta av oss lite mer oregelbundet, kanske reser runt, är långt ifrån en träningsanläggning eller instruktör, umgås med familj och vänner och gör olika dagsutflykter. Det kan med andra ord vara svårt att få till träningen!

Det fina med yogan är ju att den går att göra var som helst, vi behöver varken någon annan eller några hjälpmedel. Mitt tips är att hitta en liten rutin som du gör samma tid varje dag (för mig funkar det bäst att gå upp tidigt på morgonen innan någon annan vaknat). Denna rutin kan vara alltifrån 5 minuter till 2 timmar, huvudsaken är att du gör det varje dag. Då blir det en vana, precis som att borsta tänderna. För att bli guidad vill jag också tipsa om yogobe.com där det finns yogavideos med mig och många andra härliga yogalärare.

Här hittar du Josefine Bengtssons blogg.

Nästa bild
Ida Wargs träningsupplägg

Ida Wargs träningsupplägg

Så tränar jag i sommar
– Jag kommer att vara på resande fot så då kör jag styrketräning med egen kroppsvikt och gummiband, yoga och promenader.

Favoritpasset!
– Jag gillar att köra effektiva cirkelträningspass där jag blandar styrkeövningar som utfall, squats, armhävningar med mera, med lite mer pulshöjande övningar som jumping jaxx och burpees

Knep för att hålla igång sommarträningen
– Bestäm dig för hur många pass du vill köra på en vecka och planera in vilka dagar du ska köra så det verkligen blir av. Och vad är bättre än en skön kvällspromenad med nära och kära en sommarkväll? 

Här hittar du Ida Wargs blogg.

Foto: Lisa Höök & Instagram/@idawarg

Nästa bild
Fannie Redmans träningsupplägg

Fannie Redmans träningsupplägg

Så tränar jag i sommar
– Min sommar kommer att bestå av rehab och uppbyggnad då jag har fått problem med mina fötter, så mitt fokus kommer vara att få ordning på dem. Där efter kommer jag att anpassa min träning.

Favoritpasset!
– Jag kör ju på klubben oavsett om det är semestertider eller inte. Jag kommer åka bort 10 dagar till Palma och där har jag kollat upp vart jag kan köra kampsport och styrka. Jag brukar annars försöka lägga en återhämtningsvecka/vilovecka i samband med andra semestrar om jag vet att träningen inte kan bli som jag vill att den ska vara.

Knep för att hålla igång sommarträningen
– Jag brukar alltid kolla upp träningsmöjligheterna dit jag åker, gym på hotellet? Gym nära landstället? Kampsportsklubb? Crossfit eller liknande gym? Etcetera. Det finns alltid något/någon som även har sommaröppet och håller klasser. Ska du träna på egen hand så tycker jag att du bestämmer 2-3 dagar som du alltid kör på oavsett, gör det gärna tidigt på dagen så du kan slappna av sen och njuta av sommaren. Bestäm även innan hur passen ska se ut hela veckan så du vet vad du ska göra. Om du kan, hitta en träningskompis att göra det med så blir det alltid mycket enklare att genomföra passen.

Här hittar du Fannie Redmans blogg.

Foto: Instagram/@fannieredman

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!