Vegansk chokladmousse på bara 5 minuter
Att chokladmoussen är en stor favorit bland både stora som små är inte så konstigt! Så varför inte testa att göra en vegansk variant? Cassandra Lundgrens tvist på vår favoritefterrätt får oss att dregla!
Vegansk chokladmousse på bara fem minuter? Ja det är faktiskt så enkelt som det låter! Cassandra Lundgren tipsar oss om hur vi kan tillaga en vegansk variant av vår älskade klassiker – chokladmoussen. En bas på avokado och banan låter kanske inte så gott, men vi lovar denna är ljuvlig. Toppa med kokosflarn, salta mandlar eller varför inte torkade bananer? Supergott och även nyttigt!
Du behöver för ca 5 portioner:
1 banan
1 avokado
2 msk kakao
100 g mörk mjölkfri choklad
1 näve salta mandlar
1 msk kaffe
2-3 msk agavesirap
Toppa med:
Salta mortlade mandlar
Kokosflarn
Frystorkade bananer
Det du gillar/har hemma
Gör så här :
1. Gröp ur avokadon och skiva en banan och placera i en mixerskål.
2. Smält chokladen i en kastrull och häll i mixerskålen.
3. Mortla de salta mandlarna och häll ner dessa samt resterande ingredienser i mixerskålen.
4. Kör mixerstaven med full effekt tills allt blandats samman till en mousse.
Kall chokladmousse
Vill du ha en kall mousse så låt den stå i kylen någon timme och dra till sig (smakar lite mer då).